Το προξενιό της Ιουλίας – Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Ιουλία είναι άνθρωπος και όχι αντικείμενο – Καταπιέζεται από την κοινωνική συνθήκη του προξενιού»

Η Ευγενία Ξυγκόρου, η νεαρή, ταλαντούχα ηθοποιός, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στην «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ1, είναι η Ιουλία Σκούταρη της σειράς Το προξενιό της Ιουλίας που έρχεται για να καθηλώσει.

Advertisement

Κόρη της Στάσας και του Νικόλα, η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα ερωτευμένη με τον Γρηγόρη που δεν της επιτρέπεται να ακολουθήσει την καρδιά της. Αναγκάζεται να παντρευτεί τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη Προβιό που μαγεύεται από την ομορφιά της όταν τη βλέπει και θέλει να την κάνει γυναίκα του.

Ο έρωτας αντιμέτωπος με τα “πρέπει” της κοινωνίας. Το προξενιό ως κεντρικό στοιχείο της ιστορίας, αναδεικνύει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας στα τέλη του ’50, όταν τα ένοχα μυστικά κρύβονταν στη σιωπή. Τότε που οι γυναίκες δεν ορίζαν τις ζωές τους, καταδικασμένες στη μοίρα τους.

Advertisement

«Η Ιουλία είναι άνθρωπος και όχι αντικείμενο. Έχει τη δική της προσωπικότητα, τα δικά της “θέλω” και καταπιέζεται από την κοινωνική συνθήκη του προξενιού. Το ότι θα γίνω ένα μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία είναι κάτι που με τιμά πολύ», λέει χαρακτηριστικά η Ευγενία Ξυγκόρου.

Ο ρόλος είναι πολύ απαιτητικός, όπως λέει, και αυτό την ιντριγκάρει. «Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι είμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς, με αυτούς τους συνεργάτες και νιώθω ότι θα οδηγήσει κάπου πολύ όμορφα όλο αυτό», συμπληρώνει.

Advertisement

«Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement