«Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου σε Α’ τηλεοπτική προβολή

Όσκαρ Α’ Γυναίκειου ρόλου, Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας», Αργυρός Λέοντας στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, 10 οσκαρικές υποψηφιότητες, 8 βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στον Alpha, απόψε στις 22:30.

Advertisement

Πρόκειται για την πρώτη κωμωδία εποχής του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου δημιουργού που αναδείχθηκε σε μία από τις κορυφαίες ταινίες και ήταν υποψήφια σε όλα τα μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά βραβεία.

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της βασίλισσας Άννας της Αγγλίας, η οποία λόγω της κλονισμένης σωματικής και ψυχικής της υγείας ένιωθε εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη και ήταν ιδιαιτέρως επιρρεπής στους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της.

Advertisement

Ο Γιώργος Λάνθιμος παρουσιάζει το σκοτεινό περιβάλλον του παλατιού και τις μηχανορραφίες των αυλικών με καυστικό χιούμορ, παίζει με τους ευρυγώνιους φακούς προσδίδοντας μια παραμορφωτική οπτική στους χώρους και αναδεικνύει το στοιχείο της παρακμής και της μοναξιάς.

Οι Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν, που αποτελούν το βασικό τρίγωνο της ιστορίας, είναι συγκλονιστικές και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και πολλές διακρίσεις. Τα υπέροχα κοστούμια εποχής, το καταπληκτικό μοντάζ, η επιβλητική μουσική και η φωτογραφία συνθέτουν το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Advertisement

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Αρχές του 18ου αιώνα. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement