Αγριεύει κι άλλο ο καιρός: Έρχονται χιόνια

Το άγριο πρόσωπο του μας δείχνει ο Δεκέμβριος από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή πτώση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα ενώ οι άνεμοι προβλέπονται έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.Τις επόμενες ημέρες αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της
κεντρικής και βόρειας χώρας.

Advertisement

Αναλυτικά:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2020
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-12-2020
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, την
ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και πιθανώς στα ανατολικά να είναι κατά τόπους ισχυρά μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Advertisement

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2020
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές
βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι έντονα, από το απόγευμα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement