Αλλαγή ώρας: Δεν θα πιστεύετε πόσες ώρες θα χρειαστεί το προσωπικό του Μπάκιγχαμ για να αλλάξει την ώρα στα 1000 ρολόγια!

H ώρα άλλαξε για άλλη μια φορά και όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι στα ανάκτορα θα χτυπήσουν υπερορίες. Όσοι λοιπόν βρίσκονται στο προσωπικό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, θα κληθούν να εργαστούν για 40 ολόκληρες ώρες ώστε να γυρίσουν τους δείκτες 1 ώρα πίσω, στα πάνω από 1.000 ρολόγια που υπάρχουν στην συλλογή.

Advertisement

Αναλυτικά, πρόκειται για 600 ρολόγια στο Μπάκιγχαμ, πάνω από 400 στο Κάστρο του Ουίνδσορ και 50 στο παλάτι του Holyroodhouse.

Ο επικεφαλής της συλλογής στο Κάστρο του Ουίνδσορ Fjodor van den Broek ο οποίος περνά μία μέρα κάθε μήνα κουρδίζοντας τα ρολόγια του κάστρου, μιλώντας στο BBC διευκρίνισε πως θα περάσει 16 ώρες γυρίζοντας πίσω τους δείκτες. «Είμαι βασικά μόνος μου και έχω έναν συνάδελφο στο Μπάκιγχαμ που αλλάζει όλα τα ρολόγια εκεί», αποκάλυψε ο ίδιος.

Advertisement

Είπε επίσης πως στις κουζίνες των παλατιών των Βρετανών γαλαζοαίματων τα ρολόγια πηγαίνουν πάντα 5 λεπτά μπροστά: «Αυτό γίνεται για να φτάνει το φαγητό στην ώρα του».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement