Απεργία 15/10: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ;

Ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να συναντήσουν οι πολίτες την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με αφορμή τη συμμετοχή ορισμένων σωματείων στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Advertisement

Αναλυτικά:

Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό, και τραμ – από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα θα μείνει η Αθήνα.

Advertisement

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα εξής:

-Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

Advertisement

-Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

-Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Mέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας σε λεωφορεία και τρόλει. Ωστόσο, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο και υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement