Άρση μέτρων: Πότε θα “πετάξουμε” τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους;

Για το εάν θα εισηγηθεί η κυβέρνηση την Τετάρτη στην Επιτροπή των Ειδικών τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Advertisement

“Κάθε εβδομάδα η Επιτροπή σταθμίζοντας την εξέλιξη των μεγεθών και των δεδομένων της πανδημίας, παρακολουθώντας και την πορεία στις υπόλοιπες χώρες κάνει τις εισηγήσεις της”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

” Με βάση τις εισηγήσεις αυτές η κυβέρνηση αποφασίζει. Βλέπουμε και την τάση που υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο. Βλέπουμε τα μεγέθη της πανδημίας εδώ και ανάλογα τοποθετούμαστε “, συμπλήρωσε.

Advertisement

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα καταργηθούν σταδιακά οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους .”Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξή της και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τoν τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις και στα άλλα κράτη προσαρμόζονται στα δεδομένα που προκύπτουν. Και πάντοτε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις αποφάσεις που κάθε φορά είναι ενδεδειγμένες”, απάντησε.

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους θα φύγουν με το άνοιγμα το καιρού

Advertisement


Νωρίτερα μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Θεοκλής Ζαούτης για το θέμα των μασκών. Όπως είπε, οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους θα φύγουν το επόμενο διάστημα με το άνοιγμα το καιρού. Ωστόσο, δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. “Δεν μπορώ να πω αν θα είναι εβδομάδες, μήνας…”

“Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε την αφαίρεση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους “, τόνισε με έμφαση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement