Ντόρα Μπακογιάννη: Τι λέει για τους καβγάδες στο οικογενειακό τραπέζι & τη Σία Κοσιώνη

Μία από τις σπάνιες “χαλαρές” της συνεντεύξεις έδωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη. Μίλησε στην κάμερα του Happy Day σχεδόν για όλα: τα χρόνια που περνάνε, το πώς μπήκε στην πολιτική αρένα, τους καβγάδες στην οικογένεια, τους γονείς και τον πρώτο της σύζυγο που έχουν φύγει από τη ζωή αλλά και για τη νύφη της Σία Κοσιώνη.

Advertisement

Αναφερόμενη στο πώς πολιτεύτηκε, είπε:

«Είναι φρίκη να με ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Αντιλαμβάνομαι έτσι ότι τα χρόνια περνάνε. Δεν είχα σκοπό να μπω στην πολιτική, μπήκα μετά τη δολοφονία του Παύλου. Στην πολιτική με σύρανε οι Ευρυτάνες που ψηφίζουν στο πρόσωπό μου τον Παύλο. Στην Κρήτη έχουμε άλλη διάλεκτο και στην αρχή δεν καταλάβαινα τη διάλεκτο της Ρούμελης.»

Advertisement

Η υπουργός αναφέρθηκε στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και του καβγάδες που γίνονται λέγοντας:

«Όταν είμαστε όλη η οικογένεια μαζί τσακωνόμαστε για το φαγητό που οι μισοί κάνουν δίαιτα, όχι για την πολιτική. Η μάνα μου ήταν η μάνα κλώσα με τις τεράστιες φτερούγες. Η μάνα μου έλεγε τα “όχι”. Ο πατέρας μου μας “πέθαινε” στο διάλογο και παραδινόμασταν.»

Advertisement

Και απάντησε και για τις σχέσεις που έχει με τα παιδιά της και με τη νύφη της Σία Κοσιώνη:

«Είμαι κλασική εργαζόμενη μητέρα, έχω ατελείωτες τύψεις. Η μαύρη αλήθεια για το χρόνο που αφιερώνουμε στα παιδιά είναι η καλή ποιότητα, αλλά η ποσότητα λείπει. Δυστυχώς τα παιδιά μου δεν δέχονται να παρεμβαίνω στη ζωή τους. Είμαι κλασική Ελληνίδα μάνα, ο γιος μου με κράζει παντού. Ο Παύλος αν ζούσε θα ήταν περήφανος για τα παιδιά του. Για τα 7 εγγόνια μου ξεκολλάει η καρδιά μου. Είμαι εξαιρετική πεθερά γιατί μπαίνω πάντοτε στα παπούτσια της νύφης μου και θεωρώ ότι αν θέλεις να έχεις, πρέπει να δεις τη νύφη σου σαν το παιδί σου.Η Σία είναι εξαιρετικός άνθρωπος, καταπληκτική μητέρα, σκληρά δουλευταρού. Είναι πετυχημένη στη δουλειά της, 100% αφοσιωμένη στη δουλειά της.

Τέλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις της με τον αδερφό της και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Υπήρξα ανταγωνιστική ως αδελφή πρωθυπουργού όταν αποφασίστηκε να μην είμαι στην κυβέρνηση για οικογενειακούς λόγους. Ξαναβρήκα την ισορροπία μου όταν κατάλαβα ότι μπορώ να είμαι χρήσιμη χωρίς να είμαι στην κυβέρνηση».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement