Επιτέλους: Ο βασανισμός ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα!

Μετά τα αλλεπάλληλα συμβάντα με άγριους βασανισμούς ζώων, η κυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, αποφάσισαν και μετατρέψουν το αδίκημα βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

Advertisement

Αφορμή μεταξύ άλλων ήταν και τα τελευταία άγρια περιστατικά που καταγράφηκαν με τη βάναυση κακοποίηση σκύλων, στα Χανιά και στη Νίκαια. 

Στην ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, σημειώνεται ότι: «ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ο προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα».

Advertisement

Στόχος είναι να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων κι όμως τονίζει ο υπουργός στην ανακοίνωσή του: «Περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement