Γαλλία – Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας ως το Δεκέμβριο

Γενικό lockdown στη Γαλλία με σκοπό τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε νέο διάγγελμα προς τους πολίτες. «Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει την στρατηγική της ανοσίας της αγέλης. Αυτό θα σήμανε διαλογή μεταξύ των ασθενών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.

Advertisement

Η απαγόρευση ξεκινά από σήμερα Παρασκευή και αναμένεται να ισχύσει σίγουρα μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου. Κλειστοί θα παραμείνουν χώροι εστίασης ενώ για τη μετακίνηση τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν γραπτώς τη σχετική σημείωση. Το lockdown βάζει τέλος σε ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις. Η τηλεργασία είναι το μοντέλο που θα προτιμηθεί όπου αυτό είναι εφικτό ενώ οι μαθητές θα συνεχίσουν κανονικά το σχολείο.

«Έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση της Covid-19. Δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει την στρατηγική της ανοσίας της αγέλης. Αυτό θα σήμανε διαλογή μεταξύ των ασθενών. Μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακολουθήστε τους κανόνες. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να στερηθούν την επαφή με το σχολικό σύστημα» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement