Γκίκας Μαγιορκίνης: Τι είπε για το εμβόλιο της Pfizer

Τα βλέμματα της ανθρωπότητας αυτή την περίοδο είναι στραμμένα στην ιατρική κοινότητα και τις έρευνες που γίνονται για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Advertisement

Μία από τις εταιρίες που κάνει τις σχετικές κλινικές δοκιμές είναι και η Pfizer, από κοινού με την BioNTech. Μάλιστα οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα.

Και σκοπεύουν, μετά τις 21 Νοεμβρίου, όπου θα έχουν στοιχεία διμήνου για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, να υποβάλουν αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Advertisement

Για το θέμα ρωτήθηκε σήμερα στην διάρκεια της ενημέρωσης, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η απάντησή του;

Advertisement

«Το εμβόλιο, φαίνεται ότι έχει δώσει ισχυρότατη αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% μετά από δύο δόσεις που έχουν μεταξύ τους διαφορά 3 εβδομάδες. Έχει δοκιμαστεί σε 43.458 εθελοντές σε έξι χώρες, χωρίς θέματα ασφάλειας. Όπως καταλαβαίνουμε τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά, ωστόσο οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ακόμα τεράστιες και έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement