Γώγος για Γυμνάσια – Λύκεια: Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν

Μπορεί τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα να λειτουργούν κανονικά, μπορεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να είναι από την 1η Φεβρουαρίου να ανοίξουν και οι άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες, ωστόσο τίποτε δεν είναι βέβαιο.

Advertisement

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά γυμνάσια και λύκεια όπως έχει ανακοινωθεί.

«Όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημείωσε.

Advertisement

«Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει», εξήγησε ο κύριος Γώγος.

Και πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».

Advertisement

Κι αναφερόμενος στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ο καθηγητής κύριος Γώγος είπε:

 «Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement