Η συγκίνηση του Νίκου Χαρδαλιά: «Η παραίτηση μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

Συνέντευξη τύπου για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, παραχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε σε όλα όσα συμβαίνουν.

Advertisement

«Οι παραιτήσεις όλων των στελεχών είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού. Η δική μου παραίτηση είναι πάνω πάνω. Και είναι κάτι που το ξέρω από την πρώτη στιγμή, γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω και να πάρω δύσκολες αποφάσεις στο πεδίο και στο κέντρο επιχειρήσεων που αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Πάντα είχα αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική, δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σημείωσε στη συνέχεια ότι “μοιράστηκα με τον Πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που τον βλέπετε να εξελίσσεται για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας απέναντι σε αυτή την κλιματική απορρύθμιση… εν μέσω πανδημίας, εν μέσω εξωπραγματικών καταστάσεων… Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος και έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής, δεν είναι μικροκομματικά. Είναι πατριωτικό το καθήκον της συνεργασίας για τα θέματα αυτά…”.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε: “κάθε σπίτι που χάνεται για όλους εμάς είναι μια τραγωδία. Και είναι μια μαχαιριά στην καρδιά μας. Όμως αυτό που ξέρω είναι ότι αυτές τις ημέρες δόθηκε μια τεράστια μάχη… Λυπάμαι γιατί την ώρα της μάχης, κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές”.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement