Ιωάννα Παππά: «Η καρδιά μου ανήκει στο θέατρο! Δεν είμαι από αυτούς που θα μπορούσαν να κάνουν κάθε χρόνο τηλεόραση»

Για την τηλεοπτική της επιστροφή μέσα από τη σειρά του Mega «Έξαψη», μίλησε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παππά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό 7ΜΕΡΕΣ TV. Η ηθοποιός έκανε αποκαλύψεις και για τις εξελίξεις που έρχονται στην σειρά του Mega.

Advertisement

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια τηλεοπτικής αποχής αποφάσισες να πρωταγωνιστήσεις ξανά σε ένα σήριαλ.

Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ήθελα να επιστρέψω στην τηλεόραση. Τα τελευταία τρία χρόνια σκαφτόμουν ότι επιθυμούσα να κάνω μία τηλεοπτική δουλειά. Με αυτή την συγκυρία ήρθε η πρόταση για την «Έξαψη». Γνώριζα τον σκηνοθέτη Βασίλη Τσελεμέγκο. Είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν στο «Κλείσε τα μάτια». Εκτιμώ επίσης απεριόριστα το υπόλοιπο καστ της σειράς. Αυτοί ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που απάντησα αμέσως θετικά στην πρόταση να συμμετάσχω στην σειρά, όπως φυσικά και η επιστροφή του Mega που είναι ένα κανάλι που στήριζε και ξεχώριζε πάντοτε για τη μυθοπλασία. Όλα αυτά θεώρησα ότι ήταν μία εγγύηση για μία καλή δουλειά.

Advertisement

Είσαι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο. Οι σειρές που συμμετείχες έχουν μείνει στις καρδιές των τηλεθεατών. Για ποιους λόγους απουσίαζες τηλεοπτικά;

Έκανα πολύ θέατρο. Αν αυτή την στιγμή καταφέρνουμε και βγάζουμε όλο αυτόν τον όγκο δουλειάς με δεκάωρα γυρίσματα καθημερινά στην «Έξαψη» γίνεται γιατί οι ηθοποιοί δεν έχουμε θέατρο. Σε διαφορετική συνθήκη δεν ξέρω καν αν θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι οι συγκεκριμένοι συντελεστές στην ίδια δουλειά. Κάποιος θα έλειπε. Δε θα ήταν εφικτό να συνδυαστούμε όλοι. Οπότε προτιμούσα αυτά τα χρόνια να βρίσκομαι στο θέατρο γιατί το αναγνωρίζω ως φυσικό μου χώρο. Εκεί ανήκει η καρδιά μου! Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που θα μπορούσαν να κάνουν κάθε χρόνο τηλεόραση ούτως ή άλλως. Δε με ενδιαφέρει να βρίσκομαι ανελλιπώς κάθε χρόνο με μία σειρά. Μπορώ να το κάνω στο θέατρο όχι όμως στην τηλεόραση.

Advertisement

Έρχομαι στο ρόλο της Εβίτας Αξιώτη. Τι σε έχει κεντρίσει στο χαρακτήρα σου;

Αυτό που μου αρέσει εξαρχής είναι πώς ενώ έχει μία διαφορετική αφετηρία συμβαίνουν γεγονότα που τη μεταβάλουν. Αυτό μου έδωσε έδαφος στο να προσεγγίσω με διαφορετικό τρόπο πολλά πράγματα ώστε ουσιαστικά να έχει η ηρωίδα ενδιαφέρον για μένα. Δεν είναι ένας μονοδιάστατος χαρακτήρας. Εξελίσσεται.

Σε τι μοιάζετε με την ηρωίδα;

Σε πολλά. Καταρχάς δεν παρατηρούμε μόνο μία πλευρά της. Σχεδόν με όλους τους ήρωες έχουμε κοινά στοιχεία. Στους καλογραμμένους χαρακτήρες στα έργα ρεπερτορίου βλέπεις πώς ο τρόπος που αντιδρούν οι ήρωες σε διάφορες καταστάσεις είναι ταυτόσημος με τις διαφορετικές ανθρώπινες αποχρώσεις και διαστάσεις. Εγώ δε νιώθω ποτέ την απόλυτη ταύτιση ή την αντίθεση με έναν χαρακτήρα. Νομίζω ότι με ένα τρόπο μπορούμε και να είμαστε και να μην είμαστε οι άνθρωποι που υποδυόμαστε κάθε φορά.

Η Εβίτα λοιπόν μαθαίνει ότι ο Αλέξανδρος έχει σχέση με την Κλαίρη. Βιώνει ένα πολύ ισχυρό σοκ. Ο γάμος τους κλυδωνίζεται.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Εβίτα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνδρα της. Είναι δεκαεπτά χρόνια μαζί. Πρόκειται για μια κερδισμένη σχέση, που δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν κάποια ρωγμή, ούτε καμιά υποψία για να φέρει διαταραχή νωρίτερα. Γι’ αυτό ξεκινά έτσι η ιστορία. Δεν περνά από το μυαλό της Εβίτας ότι τρέχει κάτι όταν βάζουν τις πρώτες υποψίες οι γονείς της. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Τον υποστηρίζει σθεναρά κατά τη διάρκεια που εκείνος βρίσκεται στη φυλακή. Πιστεύει ότι ξέρει με ποιον έχει να κάνει, ότι τον γνωρίζει πολύ καλά. Όμως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο και αυτό αποδεικνύεται και στην σειρά.

Η Εβίτα και ο Αλέξανδρος θα χωρίζουν έπειτα από αυτή την οδυνηρή δοκιμασία;

Ναι. Θα χωρίσουν.Θα υπάρξει ρήξη.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣ TV που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement