Κατερίνα Χέλμη: Η Finos Film αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό με ένα υπέροχο βίντεο

Θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Χέλμη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, πήρε μέρος σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές.

Advertisement

Η Finos Film τίμησε την ηθοποιό με μία σκηνή από την ταινία «Οι εχθροί» του 1965, στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Φαίδωνα Γεωργίτση.

Δείτε την ανάρτηση της Finos Film

Advertisement

Στη λεζάντα γράφει: «Η Κατερίνα Χέλμη ήταν μια σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα και ευγενική ψυχή. Υπηρέτησε με πάθος την τέχνη της υποκριτικής για περισσότερα από εξήντα χρόνια, γνωρίζοντας σημαντικές διακρίσεις από τα πρώτα της μόλις βήματα στο θεατρικό σανίδι. Είχε την ικανότητα να εκμηδενίζει την απόσταση μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας, πείθοντας τον θεατή για την ιστορία που υποδύεται».

«Ο Φίνος μαγεύτηκε όταν την είδε το 1962, σε ηλικία 23 ετών, στην θεατρική παράσταση «Τα Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού σε σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού. Λίγες μέρες αργότερα της πρότεινε να παίξει στην ταινία «Νόμος 4000» του Γιάννη Δαλιανίδη, ανοίγοντας τον δρόμο για την κινηματογραφική της καριέρα. Τα επόμενα τρία χρόνια γύρισε άλλες τρεις εμβληματικές ταινίες με τον Φίνο, «Χωρίς Ταυτότητα», «Ίλιγγος» και «Οι Εχθροί», ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήταν η μεταφορά του θεατρικού έργου «Τα Κόκκινα Φανάρια» στον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Βασίλη Γεωργιάδη».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement