Κατερίνα Διδασκάλου: «Είμαι μια τρίτεκνη μαμά με τρία εγγόνια!»

Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι από τις ηθοποιούς που λατρεύαμε να βλέπουμε στο θέατρο, αλλά από πέρυσι την απολαμβάνουμε και στην τηλεόραση στις Άγριες Μέλισσες.

Advertisement

Ο ρόλος της ως “Μυρσίνη Σεβαστού” έχει ξεχωρίσει στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 ενώ η προβολή της μέσα από το σήριαλ έγινε κι αφορμή να μάθουμε περισσότερα και για την ίδια.

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Gala και στον Κώστα Μπουρούση για τη ζωή της κι αποκάλυψε πτυχές που δε γνωρίζαμε.

Advertisement

Λίγο πριν την έναρξη της θεατρικής σεζόν βρισκόμαστε σε μια παύση λόγω των μέτρων για την πανδημία. Πώς είναι αυτό το αίσθημα για μια ηθοποιό;

Είναι ένα αίσθημα ανάμεικτο. Από τη μία είναι μεγάλη η στεναχώρια να είσαι έτοιμος, να έχεις μια πολύ καλή προπώληση, να περιμένεις την επαφή με τον κόσμο και από την άλλη σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις και την αγάπη του κοινού. Οι περισσότεροι δεν ακυρώνουν τα εισιτήριά τους, περιμένουν την επόμενη παράσταση που θα πραγματοποιηθεί, είναι συγκινητικό. Στις δύσκολες στιγμές φαίνεται η απήχηση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που έχει φερθεί ο κόσμος στο θέατρο σε αυτή τη συγκυρία.

Advertisement

Με δεδομένο ότι για πολλά χρόνια το θέατρο είναι η βασική πηγή βιοπορισμού σας αγχώνεστε;

Δεν ωφελεί να αγχωνόμαστε. Δεν βοηθάει την κατάσταση. Πηγαίνουμε με το ρεύμα και περιμένουμε. Ευχόμαστε για το καλύτερο. Να αγχωνόμαστε, να μιζεριάζουμε και να μεμψιμοιρούμε δεν βοηθάει. Από την άλλη, το να σκεφτόμαστε θετικά βοηθάει. Ειδικά όταν είναι τόσο ακραίες οι καταστάσεις.

Υπάρχουν πολλά αντιαισθητικά προγράμματα στην τηλεόραση, τα reality shows λόγου χάρη. Αυτό σας ανησυχεί;

Δεν παρακολουθώ τις εκπομπές που αναφέρετε. Δεν ανησυχώ. Προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω με τον καλύτερο τρόπο, ελπίζοντας πως το κοινό αντιλαμβάνεται ποιο θέαμα υποτιμά τη νοημοσύνη του και ποιο όχι.

Ζήσατε για περίπου μια δεκαετία στις ΗΠΑ. Σκεφτήκατε ή προσπαθήσατε να παίξετε εκεί;

Έκανα θέατρο στο εξωτερικό. Εκείνη την εποχή όμως απέκτησα τα δυο πρώτα μου παιδιά. Λόγω των συνθηκών και του γάμου μου έχασα την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος – στις ΗΠΑ τα σωματεία είναι πολύ κλειστά. Οι ξένες ταινίες, όμως, ήρθαν αφότου γύρισα στην Ελλάδα. Καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

Σας βοήθησε η εμπειρία της Αμερικής στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε εσείς τον εαυτό σας ως ηθοποιό;

Εννοείται. Ήταν τεράστια εμπειρία. Και το αισθητικό άνοιγμα πολύ μεγάλο. Με πήγε αλλού.

Γνωρίζετε πως υπάρχει μέχρι και λογαριασμός στο Twitter για την Μυρσίνη Σεβαστού;

Αλήθεια; Είναι καταπληκτικό! Συνήθως βλέπω στο Instagram τα σχόλια που μου στέλνει ο κόσμος. Είναι πραγματικά πρωτοφανές. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά έχει μιλήσει βαθιά στον κόσμο. Η Μυρσίνη είναι μια φοβερά πολυσχιδής ηρωίδα. Δεν ξέρεις αν θες να τη μισήσεις ή να την αγαπήσεις. Είναι εξαντλητικό και μόνο να την περιγράφεις. Πόσο μάλλον να την υποδύεσαι. Ξέρετε, λέω μια ακόμα ημέρα στη ζωή της Μυρσίνης, για να μη με επηρεάζει προσωπικά. Είναι όλα στη ζωή της μεγεθυμένα.

Εσείς τη ζωή σας πώς τη ζείτε;

Είμαι μια τρίτεκνη μαμά και έχω αποκτήσει πια και τρία εγγόνια. Αγάπη και ησυχία επιδιώκω στη ζωή μου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement