Κάτια Ζυγούλη: Μιλά για τον Σάκη, τα παιδιά τους και την τελειομανία που τη βασάνιζε

Αν νομίζετε ότι το να είσαι σούπερ μόντελ, εργαζόμενη, παντρεμένη και μητέρα 4 παιδιών είναι εύκολο, μάλλον κάνετε λάθος. Ακόμη και η Κάτια Ζυγούλη, σύζυγος του Σάκη Ρουβά βιώνει τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες.

Advertisement

Και δε διστάζει να το παραδεχθεί, αποκαλύπτοντας ότι κάθε μέρα επιλέγει “πού θα κάνει έκπτωση”!

Η Κάτια Ζυγούλη, στη νέα της συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «BEAUTE» εξηγεί πώς καταφέρνει να είναι “κάθε μέρα παρούσα στο σπίτι”, πώς καταφέρνει να είναι πάντα κοντά με τον Σάκη, και τέλος πόσο την απασχολεί ο χρόνος που περνάει από πάνω της.

Advertisement

Εσύ πώς ισορροπείς όλους τους ρόλους σου;

Απλώς επιλέγω που θα κάνω έκπτωση στην κάθε μέρα. Αν πρέπει να εστιάσω στη δουλειά και από τη δική μου αφοσίωση εξαρτάται το αποτέλεσμα όλης της ομάδας, θα επιλέξω να δώσω την ενέργειά μου εκεί και θα προσπαθήσω την επόμενη μέρα να γυρίσω πιο νωρίς και να φροντίσω την οικογένεια. Θέλω να είμαι και η τέλεια μάνα, αλλά έχω αποφασίσει ότι δεν μπορείς να είσαι κάθε μέρα σε όλους τους ρόλους σου άψογη. Κάποια στιγμή θα αφήσεις τα παιδιά σου και θα δώσεις την ενέργειά σου στο σύντροφό σου, γιατί είναι και αυτός εκεί. Είναι θέμα επιλογής της κάθε ημέρας. Είχα μια μητέρα που ήταν παρούσα στο σπίτι και αυτό θέλω να είμαι και εγώ.

Advertisement

Ο Σάκης πόσο συμπαραστέκεται στην καθημερινότητα της οικογένειας;

Αυτό μπορεί να αλλάζει κάθε σεζόν. Όταν δουλεύει όλη μέρα και το βράδυ, δεν γίνεται. Όταν όμως δεν δουλεύει είναι απόλυτα παρών και πάρα πολύ υποστηρικτικός σε μένα και τα παιδιά.

Φαίνεστε πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

Είμαστε πολύ κοντά με τον Σάκη, αλλά κι αυτό θέλει δουλειά. Προσπαθούμε να βρίσκουμε κάτι να κάνουμε οι δυο μας. Αν δεν μπορούμε να βγούμε έξω μαζί, μπορεί να σηκωθούμε νωρίς, πριν ξυπνήσουν τα παιδιά και να πάμε για περπάτημα οι δυο μας. Κάνουμε και μια ζωή σχεδόν αγροτική, καλλιεργούμε ντομάτες έχουμε κότες… Είναι πολύ θεραπευτικό να έχεις επαφή με τη φύση.

Πόσο επηρέασε η καραντίνα και η πανδημία του Covid, σε σχέση με τα παιδιά και την οικογένεια;

Πολύ και ελάχιστα. Σίγουρα μου βγήκε ο φόβος του θανάτου. Το πρώτο διάστημα που δεν ξέραμε ακόμα που θα μας βγάλει όλο αυτό, ήταν κάτι που έπρεπε να το κοιτάξω στα μάτια. Όλοι κλειστήκαμε με τις οικογένειές μας στο σπίτι μας, για να δούμε τελικά πως σχετιζόμαστε με τα παιδιά μας, με τον σύντροφό μας. Αυτό που συνειδητοποίησα στην καραντίνα είναι πόσες ψεύτικες ανάγκες είχα δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πόσο μεγάλη πληθώρα ρούχων, πραγμάτων, συλλέγω και κρατάω στη ζωή μου που δε τα χρειάζομαι. Οι εκκαθαρίσεις που έγιναν στην καραντίνα ήταν συγκινητικές. Είχα την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσω τον εαυτό μου και τις δράσεις μου και να δω πόσο αυτές δεν είναι λειτουργικές για την υπόλοιπη οικογένεια. Αυτή η ανάγκη που έχω να τα κάνω όλα σωστά κάνει τους άλλους να υποφέρουν. Δε θέλουν μια τέλεια μαμά, θέλω μια ευχαριστημένη μαμά. Είχα φτάσει στην κορυφή της τελειομανίας και διαπίστωσα πόσο αυτό έκανε τους άλλους να ασφυκτιούν. Έτσι αποφάσισα να το αλλάξω.

Το πέρασμα του χρόνου σε απασχολεί ήδη;

Με απασχολεί. Θα ήταν μεγάλο ψέμα να πω το αντίθετο προσπαθώ όμως να με απασχολεί όσο γίνεται λιγότερο και να μη μου στερεί αυτό που έχω τώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement