Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα – Πού κλείνουν εστίαση, θέατρα, γυμναστήρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε χθες το Σάββατο σε διάγγελμα όπου ανακοίνωσε νέα ακόμη πιο δραστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Advertisement

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης και για ένα μήνα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, από την Τρίτη η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην πρώτη ζώνη Επιτήρησης, εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Δηλαδή:

Advertisement
  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  • Όχι συναθροίσεις. Αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.


Ενώ στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

Στις περιοχές αυτές, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες: Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού» είπε ο πρωθυπουργός.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement