Κορονοϊός – Νέα έρευνα – σοκ: 40.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Δεν υπάρχει μέρα που θα ξεκινήσει χωρίς μία δυσάρεστη είδηση για τον κορονοϊό. Σήμερα, δημοσίευμα που φιλοξενεί εκτίμηση επιστήμονα, υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 40.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού!

Advertisement

Την εκτίμηση κάνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, επεξεργαζόμενος τα λύματα από το λεκανοπέδιο. Όπως δήλωσε στα ΝΕΑ, η εικόνα που έχει το εργαστήριό του από την επεξεργασία των λυμάτων συνήθως βρίσκεται δύο-τρεις ημέρες μπροστά από τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι βάσει των στοιχείων από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας η εκτίμηση για τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν ότι τα ενεργά κρούσματα έφταναν τις 28.000-40.000.

Advertisement

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Θωμαΐδης διαπιστώθηκε μια απότομη και ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου σε σχέση με την εικόνα της περασμένης Τρίτης.

Κι ακόμη στη συνέντευξή του εξηγεί πως όταν κάποιος κολλήσει τον ιό δεν θα φανούν τα συμπτώματα της νόσου (αν πρόκειται να νοσήσει) αμέσως στους γύρω του αλλά ο ίδιος θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες το πολύ στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement