Κορωνοϊός – Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου ως 31 Μαρτίου 2022

Όλα τα νέα μέτρα για τον Covid που θα έχουν ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου ως 31 Μαρτίου του 2022 ανακοίνωσε σήμερα ο ο κ. Κικίλιας. Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης. Οι εμβολιασμένοι θα δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Advertisement

Αναλυτικά όσα θα ισχύουν από 13/9

Σε δημόσιες δομές διάγνωσης covid οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ, θα πρέπει δηλαδή να το πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Advertisement

Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

Έως το τέλος Μαρτίου 2022, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα, που θα κοστίζει 10 ευρώ το ένα.

Advertisement

Όσον αφορά στους μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, αλλά θα είναι δωρεάν από το κράτος.

Επίσης, οι φοιτητές θα κάνουν 2 εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα, με δικό τους κόστος, 10 ευρώ το ένα.

Κλειστοί χώροι εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.

Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες – Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες – Οι ανεμβολίαστοι μόνο με rapid τεστ αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement