Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: «Είμαστε σε πόλεμο» λέει ο Δήμαρχος – Πάει για ολικό lockdown

Εφιαλτική γίνεται μέρα με την ημέρα η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Advertisement

Χθες Κυριακή 1 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530 κρούσματα έναντι 84 κρουσμάτων στις 26 Οκτωβρίου. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία της πόλης, το υπουργείο Υγείας ενεργοποίησε σχέδιο έκτακτης ανάγκης κι εξασφάλισε 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown». Και μάλιστα προανήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη: απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού. 

Advertisement

Ιδιαίτερα αναστατωμένος τόνισε: «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Ακόμη στην πρωινή του συνέντευξη ο δήμαρχος είπε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».  

Advertisement

Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε στον ΣΚΑΪ 100.3, ότι «είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και νέα μετρά κατασταλτικά και περιοριστικά στη Θεσσαλονίκη». Κι αυτό εξήγησε γιατί «η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε και μολονότι είχε φτάσει σε βαρύ επιδημιολογικό σημείο δεν ήχησε το καμπανάκι», ενώ έκανε λόγο και για αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement