Κορονοϊός – Τηλεδιάσκεψη: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός για τον εμβολιασμό

Σε λίγα 24ωρα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι πλέον προς χρήση. Την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Μεγάλη Βρετανία και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Advertisement

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπουργούς και μίλησε μαζί τους για το πόσο είναι έτοιμη η χώρα μας για την έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού.

Στην τηλεδιάσκεψη οι αρμόδιοι υπουργοί τον ενημέρωσαν για την προετοιμασία, για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Ο εμβολιασμός θα γίνεται κατόπιν ραντεβού σε 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.

Advertisement

Απευθυνόμενος στον υπουργό κι υφυπουργό Υγείας τους επεσήμανε ότι πρέπει παράλληλα να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένοι στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, αφού η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει περιθώριο για καμιά απολύτως χαλάρωση.

Ακόμη συζητήθηκε και η αναγκαιότητα του να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Advertisement

Το εμβόλιο στην Ελλάδα αναμένεται εντός Ιανουαρίου κι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει άμεσα. Γι’ αυτό και σχετική σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν έρθει η στιγμή που το εμβόλιο θα μπορεί να διατεθεί στους έλληνες πολίτες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement