Κορωνοϊός: Την ώρα που η Ευρώπη αυστηροποιεί τα μέτρα, μία χώρα τα χαλαρώνει

Μίνι lockdown και απαγορεύσεις κυκλοφορίας μπορεί να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης τα τελευταία 24ωρα, αλλά σε μία χώρα η χαλάρωση των μέτρων είναι γεγονός. Συγκεκριμένα η Σουηδία παρά την άνοδο των κρουσμάτων τροποποιεί και χαλαρώνει τα δικά της μέτρα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στην Σουηδία την Πέμπτη, ανήλθε σε 1.614 κρούσματα, ο πιο μεγάλος αριθμός από τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έκανε την έκπληξη, αίροντας τις συστάσεις προς τους ευάλωτους κυρίως σε όσους είναι άνω των 70 ετών, στους οποίους είχε ζητήσει από την αρχή της πανδημίας να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η δικαιολογία των αρχών ήταν πως φοβούνται για την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως κατάθλιψη που είναι άμεσα συνυφασμένη με την απομόνωση.

Αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, καθώς είχε επιβληθεί απαγόρευση από την αρχή πανδημίας. Παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός όσων μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από 50 σε 300.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η πλειοψηφία των Σουηδών στηρίζει τις αποφάσεις των αρχών παρά τις επικρίσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. 

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement