Lockdown: Τι αλλάζει από αύριο με βάση τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

To νέο Lockdown στην Αττική είναι ο μόνος δρόμος όπως αποφάσισαν οι ειδικοί με σκοπό τον περιορισμό του κορωνοϊού. Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προέβη σε ανακοινώσεις λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και έδωσε διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα είπε, το νέο Lockdown έρχεται στην Αττική μετά την αύξηση των νοσηλειών αλλά και τις μεταλλάξεις που επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του ιού.

Μεταξύ άλλων:

Advertisement

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Advertisement

Τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που ίσχυαν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του sms με κωδικό 6 που αφορά στην ατομική άσκηση, αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά δεν απαγορεύονται.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement