Μαρέβα Μητσοτάκη – Ντάνος: Γιατί συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη;

Μία συνάντηση έκπληξη είχαμε στη Θεσσαλονίκη όπου η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Ντάνο από το ριάλιτι Survivor.

Advertisement

Η κυρία Μαρέβα εγκαινίασε τον ειδικό χώρο υποδοχής κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Μία πρωτοβουλία του σωματείου «Φύλακας Άγγελος» για έναν διαφορετικό χώρο αναμονής και παραμονής παιδιών που έχουν κακοποιηθεί.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν ακόμη η ραδιοφωνικός παραγωγός Ράνια Κωστάκη και ιδρυτικό μέλος του “Φύλακα Άγγελου” αλλά και ο Γιώργος Αγγελλόπουλος ως ιδιωτικό μέλος του σωματείου.

Advertisement

Ο Ντάνος μάλιστα έκανε και την ανάλογη δημοσίευση στο instagram:

«Η κακοποίηση ή η παραμέληση των παιδιών είναι ένα φαινόμενο το οποίο εξακολουθεί να εμφανίζεται στις σύγχρονες κοινωνίες, παρά τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και την πρόοδο της παιδαγωγικής σκέψης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 16-17 % των παιδιών στην Ελλάδα βιώνει εμπειρίες κακοποίησης ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο. Θεσμικά, όταν ένα παιδί καταγγέλλει ένα περιστατικό, ο εισαγγελέας ανηλίκων το προωθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. Πόσα παιδιά όμως φθάνουν να καταγγείλουν τι τους συμβαίνει;

Advertisement

Ο Φύλακας Άγγελος δημιουργήθηκε με αφορμή την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, για να δώσει φωνή και φτερά στα παιδιά και να τα υποστηρίξει.
Γι’ αυτό και ο χώρος υποδοχής κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, του οποίου την επίσημη έναρξη λειτουργίας είχαμε την τιμή να παραβρεθεί η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αποτελεί ένα δείγμα γραφής για ένα φιλικό στα παιδιά χώρο, ώστε να μπορουν να φιλοξενηθούν μέχρι να γίνει η ανάλογη αξιολόγησή τους από τους ειδικούς.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο κάθε παιδί αναλάβαμε την πρωτοβουλία να σηματοδοτήσουμε μία προσπάθεια που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. Δώστε φωνή και φτερά στα παιδιά! Είναι το αύριο της πατρίδας μας και παίρνοντας την ζωή τους στα χέρια τους, μας εγγυώνται ένα φωτεινό ορίζοντα για το μέλλον!

Θέλω να ευχαριστήσω την Κα Χειμαριού, τον Κο Ζαρκαντζιά και την Κα Τσαρδακλή που μας εμπιστεύθηκαν. Τα ιδρυτικά αλλά και τα νέα μέλη του Σωματείου που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά, όλους τους φορείς που στέκονται στο πλευρό μας, όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ,όσους δεν κατάφεραν να παραστούν αλλά η παρουσία τους είναι από μας αισθητή καθημερινά και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που συμβάλετε με τον τρόπο σας. Ο @fylakasangelos είναι ο κόσμος και τα παιδιά είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.»

View this post on Instagram

Η κακοποίηση ή η παραμέληση των παιδιών είναι ένα φαινόμενο το οποίο εξακολουθεί να εμφανίζεται στις σύγχρονες κοινωνίες, παρά τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και την πρόοδο της παιδαγωγικής σκέψης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 16-17 % των παιδιών στην Ελλάδα βιώνει εμπειρίες κακοποίησης ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο. Θεσμικά, όταν ένα παιδί καταγγέλλει ένα περιστατικό, ο εισαγγελέας ανηλίκων το προωθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. Πόσα παιδιά ομως φθάνουν να καταγγείλουν τι τους συμβαίνει; Ο Φύλακας Άγγελος δημιουργήθηκε με αφορμή την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, για να δώσει φωνή και φτερά στα παιδιά και να τα υποστηρίξει. Γι’ αυτό και ο χώρος υποδοχής κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, του οποίου την επίσημη έναρξη λειτουργίας είχαμε την τιμή να παραβρεθεί η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αποτελεί ένα δείγμα γραφής για ένα φιλικό στα παιδιά χώρο, ώστε να μπορουν να φιλοξενηθούν μέχρι να γίνει η ανάλογη αξιολόγησή τους από τους ειδικούς. Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο κάθε παιδί αναλάβαμε την πρωτοβουλία να σηματοδοτήσουμε μία προσπάθεια που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. Δώστε φωνή και φτερά στα παιδιά! Είναι το αύριο της πατρίδας μας και παίρνοντας την ζωή τους στα χέρια τους, μας εγγυώνται ένα φωτεινό ορίζοντα για το μέλλον! Θέλω να ευχαριστήσω την Κα Χειμαριού, τον Κο Ζαρκαντζιά και την Κα Τσαρδακλή που μας εμπιστεύθηκαν .Τα ιδρυτικά αλλά και τα νέα μέλη του Σωματείου που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά,όλους τους φορείς που στέκονται στο πλευρό μας,όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ,όσους δεν κατάφεραν να παραστούν αλλά η παρουσία τους είναι από μας αισθητή καθημερινά και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που συμβάλετε με τον τρόπο σας. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Ο @fylakasangelos είναι ο κόσμος και τα παιδιά είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους . @anastasios_ntougkas @rania1111 @antoniamoropoulou @yacons @skiathos.fightclub @vicky_bafataki @theodoros_karaoglou @k.zervas @sissygika @msamolada @eleanavlachou @mariav.antoniou @officialaslanidoumelina @tsahouridismatthaios @konstantinos_tsahouridis @dimitrismpasis @giota_negka_official @mhatzigiannis @yanniskotsiras.official

A post shared by Giorgos Angelopoulos (@official_danos_ga) on

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement