Μάρθα Βούρτση: 12 Οκτωβρίου 1937

Η Μάρθα Βούρτση κόρη του μαέστρου της λυρικής σκηνής Μιχάλη Βούρτση γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1937 στην Οδησσό και στις αρχές της δεκαετίας του 1960  ξεκίνησε την κινηματογραφική της πορεία συμμετέχοντας σε  μερικές πολύ γνωστές κωμωδίες της Φίνος Φιλμ όπως  “Τα κίτρινα γάντια” του Αλέκου Σακελλάριου και  “Ο σκληρός άντρας” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Advertisement

Τα επόμενα χρόνια η καριέρα της  εκτινάχθηκε στα ύψη όταν πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες κοινωνικά μελοδράματα που τις χάρισαν τον τίτλο της της “Βασίλισσάς του μελό”.

Έναν τίτλο που τις επόμενες δεκαετίες προσπάθησε να αλλάξει ερμηνεύοντας κωμικούς ρόλους σε πολλές γνωστές σειρές  όπως στην “Οδό Ανθέων” του 1987 που έγραφε και σκηνοθετούσε ο Γιάννης Δαλιανίδης και συμπρωταγωνιστούσε με τον Δάνη Κατρανίδη και την Ελένη Ράντου.

Advertisement

Λίγα χρόνια μετά έπαιξε και στην πρώτη συγγραφική δουλειά του Αλέξανδρου Ρήγα “Η Ελίζα και η άλλοι” ενώ μαζί με την Μαρία Φωκά, την Τζέσυ Παπουτσή και την Μαίρη Ραζή αποτέλεσαν το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο της δεύτερης χρονιάς της κωμικής σειράς του Γιώργου Κωνσταντίνου “Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες”.

Η τελευταία της εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά ήταν στο Mega όπου από το 2008 έως το 2011 άνηκε στο βασικό καστ της μεγάλης επιτυχίας  “Η πολυκατοικία” που σκηνοθετούσε ο Βασίλης Θωμόπουλος.

Advertisement

Εκτός από ταλέντο στην υποκριτική η αγαπημένη ηθοποιός είχε και μια σπουδαία φωνή που της έδωσε την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε ορισμένες μεγάλες θεατρικές παραγωγές όπως  “Άννυ”, “Η μελωδία της ευτυχίας” και “Ο βιολιστής στη στέγη”.

Ενώ η τελευταία της εμφάνιση σε θεατρική σκηνή ήταν το 2009 όταν εμφανίστηκε στην μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη “Χ σκηνής:  Αυτά που κάψαν το σανίδι” όπου μεταξύ άλλων  ερμήνευσε το “Γελαστό παιδί” .

Συνολικά η αγαπημένη ηθοποιός έπαιξε σε 49 κινηματογραφικές ταινίες, 12 τηλεοπτικές σειρές και σε πάνω από 40 θεατρικές παραστάσεις.

Χρόνια σας πολλά κυρία Μάρθα Βούρτση

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement