Μίκης Θεοδωράκης: H νέα παρέμβαση του γιου του για το θρίλερ της κηδείας

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί το ζήτημα της ταφής του σπουδαίου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Αύριο αναμένεται να συζητηθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του, ενώ παράλληλα ξεκινά από αύριο στις 10 το πρωί η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ο γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης, επανέρχεται μέσω facebook με νέα ανάρτηση για την ταφή του πατέρα του. Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από επιστολές δικές του όσο και από συνεντεύξεις που είχε δώσει τηλεοπτικά στην ΕΡΤ.

Advertisement

Η ανάρτηση για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Advertisement

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Advertisement

Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.

Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement