Ο Τάσος Κωστής μίλησε για την σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

«Χαραλάμπης και Καλλιόπη θα παντρευτούν!»

Advertisement

Κλείνει 50 χρόνια στον χώρο αλλά δεν έχει τον χρόνο να κοιτάξει πίσω του τα όσα έχει κάνει. Ο Τάσος Κωστής κοιτάζει μπροστά και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην επόμενη πρόκληση που θα το δοθεί. Στις σειρές που ακολουθούν μιλά με καμάρι για τον Χαραλάμπη, τον Πλατανιώτη ήρωά του και τις περιπέτειές του.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Advertisement

Φέτος έχουμε τη μυθοπλασία που μας αξίζει!

«Ετσι νιώθω κι εγώ και αισθάνομαι ευλογημένος που ήρθε στον δρόμο μου μια τέτοια δουλειά. Εχω συνηθίσει στις όμορφες συνεργασίες και αυτή είναι μια τέτοια. Εχει γίνει ένα σωστό πάντρεμα του παλιού με το νέο. Οι παλιοί ρίχνουν τα θεμέλια για να κρατούν μια σειρά σταθερή και οι νέοι είναι για να μπαίνουν μέσα με το ταλέντο τους και να το μεταδίδουν. Ολοι μαζί προχωράμε».

Advertisement

Πολύ ωραία που το βλέπετε έτσι. Ηθοποιοί παλιότερης γενιάς δεν είναι τόσο χαρούμενοι με την παρουσία των νέων.

«Οποιος βλέπει ανταγωνιστικά τη νέα γενιά, πάει σπίτι του. Κανείς δεν τρώει τη δουλειά κανενός. Ο κάθε ηθοποιός έχει το δικό του βάθρο. Πρέπει εμείς οι παλαιότεροι να ρουφάμε από το νέο αίμα των νέων ηθοποιών σαν… βαμπίρ για να γίνουμε και εμείς “νέοι”, αλλιώς θα παίζουμε μόνο στην εποχή μας. Φέτος κλείνω 50 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, δεν νιώθω όμως μεγάλος γιατί συνηθίζω να παίρνω πράγματα από τους νέους και μοιραία να τους μεταδίδω και εγώ από την πείρα μου».

Πλατανιώτης φέτος…

«Πλατανιώτης… με τα συμβούλιά μας, τις διαφωνίες μας, τις πλάκες μας, τους έρωτές μας. Με ό,τι υπάρχει σε κάθε χωριό».

Ευτυχισμένος άνθρωπος ο Χαραλάμπης;

«Είναι, παρόλο που έχει μείνει χήρος. Ζει με τον γιο του, είναι σεμνός και έχει έρωτα με την Καλλιόπη».

Πάντως πρόταση γάμου έχει γίνει και η νύφη έχει δεχτεί. Το ευτυχές γεγονός θα το δούμε;

«Δεν το έχω δει στα σενάρια που φτάνουν στα χέρια μου αλλά θεωρώ πως θα καταφέρουν να παντρευτούν. Απλά πρέπει να ταλαιπωρηθούμε λίγο. Αλλωστε έρωτας δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα».

Στον γιο του και τα προβλήματα που έχει με τη Χρύσα, θα σταθεί;

«Στέκεται ήδη στον γιο του. Είναι το καμάρι του. Κάτι θετικό θα προκύψει από τη σχέση του με τη Χρύσα».

Η ένταση που υπάρχει με τον Μένιο, θα εκτονωθεί;

«Υπάρχει ένταση γιατί ήρθε σε περίεργη στιγμή αυτός ο ήρωας. Σίγουρα όμως θα έρθουν κοντά. Ο Μένιος θα αντικαταστήσει τη σχέση που είχα με τον Παρασκευά».

Με τη Μάρμω, τον Βαγγέλα και το εμπόριο τρούφας θα έχει κάποια σχέση ο ήρωάς σας;

«Ο Χαραλάμπης θα ασχοληθεί προς το παρόν με τον έρωτά του για την Καλλιόπη. Θα προχωρήσουν τα πράγματα…».

Θα πρέπει να είναι τύχη για εσάς που στην καριέρα σας έχετε παίξει τόσους διαφορετικούς ήρωες.

«Έχετε δίκιο, νιώθω τυχερός. Ωστόσο, όλοι οι ήρωές μου… πάσχουν. Από το “Ρετιρέ”, το “Εκείνες και εγώ”; Με την καλή έννοια, την τρώνε τη φάπα τους και η αλήθεια είναι πως ο θεατής πηγαίνει πάντα με εκείνον που πάσχει, που πονάει. Και έτσι, “κλέβω” τη συμπάθεια του κόσμου».

Παίρνετε χρήματα για τις επαναλήψεις των σειρών;

«Μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά λίγο από τη μία, λίγο από την άλλη σειρά, μαζεύεται ένα ποσό. Παλιά, στην πρώτη επανάληψη παίρναμε το 70% της αμοιβής μας, μετά έπεφτε στο 50% και κατέληγε στο 25% όπου και παρέμενε για όσες ακόμα φορές επαναλαμβανόταν η σειρά. Τα ιδιωτικά κανάλια μας έφαγαν 10 χρόνια όπου δεν πλήρωναν τις επαναλήψεις, όμως ήρθε η στιγμή που αυτό κόπηκε…».

Ωστόσο ετοιμάζετε κάτι θεατρικό;

«Μου έχουν κάνει πρόταση αλλά δεν τη δέχτηκα. Μέχρι πριν τρία χρόνια δούλευα χειμώνα-καλοκαίρι, έκανα διακοπές μέσα από τη δουλειά μου, όμως αποφάσισα τα καλοκαίρια να μη δουλεύω για να απολαμβάνω. Η ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά, υπάρχουν και άλλες απολαύσεις».

Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement