Ορθούλα Παπαδάκου: «Έτσι ζω με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Έχω τις καλές και τις κακές μου μέρες»

Την Ορθούλα Παπαδάκου, την γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσα από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά προγράμματα. Τη θυμόμαστε οι περισσότεροι ως ένα πολύ δυνατό κορίτσι – εξάλλου υπήρξε παίκτρια του μπάσκετ – στο Survivor του MEGA το 2003.

Advertisement

Και όταν χρόνια αργότερα, το 2011 αποκάλυψε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, μας φαινόταν απίστευτο.

Η Ορθούλα μίλησε από την πρώτη στιγμή για την περιπέτειά της, θέλοντας να δώσει δύναμη και σε άλλους ασθενείς.

Advertisement

Σήμερα έδωσε άλλη μία συνέντευξη στην «On time» και τη Σάσα Σταμάτη για το πώς είναι τώρα στην υγεία της και το πώς βίωσε τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

«Θεωρώ ότι το πιο μεγάλο μου ατού ήταν ότι δεν άφησα ποτέ να με νικήσει η αρρώστια αυτή και αυτό οφείλεται στο background μου στον αθλητισμό. Έχω τις καλές και τις κακές μου μέρες. Με πιάνουν πονοκέφαλοι και μουδιάσματα και αδυναμία στο μυικό μου σύστημα με αποτέλεσμα να είμαι τέζα στο κρεβάτι. Αλλά βρίσκω τη δύναμη να σηκωθώ, γιατί αν κάτσω θα με νικήσει και πάει το έχασα και κάθε μέρα θα χειροτερεύει.

Advertisement

Εκεί που περπατάω πολλές φορές φεύγει το πόδι, χάνω την ισορροπία. Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι κάνω focus στη δουλειά μου. Με βοηθάει να μην υπάρχουν στεναχώριες και στρες στο περιβάλλον μου. Επιλέγω να είμαι καλά με τους ανθρώπους γύρω μου που με αγαπάνε και με υποστηρίζουνε. Ο κύκλος μου έχει μικρύνει πάρα πολύ διότι δεν θέλω άνθρωποι που δεν γνωρίζω καλά να με επηρεάζουν αρνητικά.»

Και συνέχισε την “εξομολόγηση” αυτή λέγοντας:

«Όλοι φοβόμαστε το θάνατο. Όσο μεγαλώνεις τόσο το σκέφτεσαι. Δεν κρύβω την ηλικία μου. Αλλά με αυτά που βλέπεις γύρω σου και έχασα τον ανιψιό μου 27 χρονών από καρκίνο μέσα σε οκτώ μήνες. Θεωρώ ότι τη ζωή πρέπει να την τιμάμε και να λέμε κάθε μέρα που ξυπνάμε “ευχαριστώ, Θεέ μου”. Δυστυχώς στο χώρο της showbiz υπάρχει βρωμιά και ψέματα».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement