Πάτρα: Το πόρισμα για την Ρούλα Πισπιρίγκου και Βήμα-βήμα οι ιατροδικαστές αποδομούν τους ισχυρισμούς της

Οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας είναι καταιγιστικές, με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, να αποδεικνύει ότι, οι θάνατοι των Μαλένα και Ίριδα, οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

Advertisement

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για το πόρισμα των ιατροδικαστών και το τί προκύπτει από την διερεύνηση της υπόθεσης.

«Να θυμίσουμε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι το παιδί βρέθηκε το ξημέρωμα και εκεί υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες σχετικά με το τι έγινε, ωστόσο οι αρχές θα το διαπιστώσουν μέσα της έρευνας το τι έχει γίνει. Όπως φαίνεται, η αδερφή της Δήμητρα, ακολούθησε την γραμμή που ακολουθούσε τόσο καιρό, είπε ακριβώς τα ίδια που είπε και πριν μήνες. Έχουμε μία ακολουθία γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο των παιδιών», ανέφερε αρχικά.

Advertisement

«Ο δράστης είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει από το εγκληματικό έργο του και φαίνεται από αυτό η βούλησή του να ολοκληρώσει την εγκληματική του ενέργεια και να εξουδετερώσει το θύμα. Όμως έχουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα έχουμε 1 με 3 λεπτά που συνέβη. Θα διερευνηθούν συνέργειες, και η ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος. Διερευνώνται τα ίδια ευρήματα και αυτό σε διαφορετική περίπτωση θα άλλαζε τα δεδομένα», συμπλήρωσε.

Η μεγάλη οικειότητα της οικογένειας με το προσωπικό τηλέφωνο της ιατροδικαστού της Πάτρας. Το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά αποδομεί μία προς μία τις θέσεις της οικογένειας Πισπιρίγκου και από την άλλη, αναδεικνύει πλημμέλειες που υπάρχουν στα πορίσματα της Τσάκωνα και της Τσιόλα. Σε ό,τι αφορά στη Μαλένα, η κ. Τσάκωνα δεν είδε τις αμυχές που είχε η Μαλένα στο πρόσωπό της, αμυχές οι οποίες είναι από νύχι, το παιδί δεν είχε μακριά νύχια για να αυτοτραυματιστεί, οι γιατροί φορούσαν γάντια γι να κάνουν την ανάνηψη, Άρα κάποιο χέρι, απέφραξε τις αεροφόρους οδούς και τραυμάτισε το παιδί.

Advertisement

Δεύτερον, οι ηπατικές αλλοιώσεις. Η κ. Τσάκωνα τις απέδωσε στη λευχαιμία που είχε το παιδί, ωστόσο, οι κηλίδες που είχε στον πνεύμονα, οι οποίες έπρεπε να εντοπιστούν, παρέπεμπαν σε ασφυκτικές καταστάσεις, όπως και σε συνδυασμό με τις αμυχές, στο πρόσωπο του παιδιού και το αποτύπωμα του χεριού, θα έπρεπε να προβληματίσουν την ιατροδικαστή.

«Εάν είχαν φιλικές σχέσεις η οικογένεια με τους ιατροδικαστές θα έπρεπε αυτά τα άτομα να εξαιρεθούν.Περιμέναμε να δούμε εάν το πόρισμα δείχνει πιθανές αιτίες θανάτου ή σαφείς. Εδώ το πόρισμα είναι καταπέλτης» σχολίασε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Μιλάει με λεπτομέρειες για ασφυκτικό θάνατο. Πώς μπο9ρεί να μην το έχει δει ένας ιατροδικαστής. Είναι ζήτημα ότι οι ιατροδικαστές κατέληξαν σε διαφορετικά πορίσματα. Ο ρόλος της αστυνομίας τελειώνει. Προφανώς σήμερα θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας,, που θα κρίνει εάν η Αστυνομία να πάρει συμπληρωματικές καταθέσεις, και κατόπιν, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας θα διαβάσει τη δικογραφία, και θα αρχίσει η δίωξη γιατί έχουμε άλλες δύο εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε.

«Από τη στιγμή που υπήρχαν δύο άτομα στον χώρο που πέθανε η Ίριδα, θα εξεταστεί τι συνέβη, έτσι ώστε ο Ανακριτής και Εισαγγελέας να καταλήξει στο εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και στην Δήμητρα Πισπιρίγκου, όπως και για συνέργεια. Το πόρισμα αυτό, είναι αδιάτρητο. Οι δύο ιατροδικαστές δεν άφησαν κανένα κενό», κατέληξε η κ. Βαρελά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement