Πετρετζίκης – Μπαρμπαρίγου: «Βγήκαν τα μαχαίρια για μία γαλατόπιτα»

Μία νέα κόντρα ξεκίνησε από χθες μεταξύ του Άκη Πετρετζίκη και της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με αφορμή την μανιάτικη γαλατόπιτα!

Advertisement

Ο σεφ στη τηλεοπτική εκπομπή του Kitchen Lab παρουσίασε μία συνταγή της ονομαστής πίτας κι αυτό εξόργισε την Αργυρώ.

Τόσο γιατί ο Άκης χρησιμοποίησε τον τίτλο «μανιάτικη γαλατόπιτα» όσο και γιατί άλλαξε εν μέρει τη συνταγή και την παρουσίασε ως δική του.

Advertisement

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λίγο μετά την μετάδοση του επεισοδίου έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο αναφερόμενη στη συνταγή της – χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον Ακη:

«Γαλατόπιτα Μάνης! Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία! Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου @papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012. Ε τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι η βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική ,είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς! Έμαθα στην ζωή μου να μην κοιτάω ποτέ τι κάνει ο διπλανός μου. Έτσι ξεκίνησα κι έτσι πορεύομαι στην ζωή μου. Δεν καταδέχομαι να αντιγράψω ποτέ και κανέναν και ο νοών νοήτο ή απλά συνεχίζει να εμπνέεται με δικούς μου τίτλους και άλλους ξηρούς καρπούς.»

Advertisement

Ο Άκης Πετρετζίκης δεν κρύφτηκε όμως πίσω από την… πίτα, αντιθέτως απάντησε με χιούμορ στο καταγγελτικό κείμενο της συναδέλφου του σήμερα με την παρακάτω εικόνα:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement