Σαν σήμερα – Μπριζίτ Μπαρντό: Τα γενέθλια, η ηλικία και το τελευταίο της εξώφυλλο! [Φωτογραφία]

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 1934 όταν η Μπριζίτ Αν Μαρί Μπαρντό (Brigitte Anne-Marie Bardot) γεννήθηκε στο Παρίσι για να γοητεύσει λίγα χρόνια μετά, ολόκληρο τον κόσμο. Η 86χρονη ηθοποίος που δικαίως αποτέλεσε σύμβολο του σεξ, θέλησε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας νωρίς αφιερώνοντας την προσοχή της στην υπεράσπιση των ζώων.

Advertisement

Η Μπριζίτ Μπαρντό σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ, ποζάροντας σε εξώφυλλα περιοδικών. Στα 18 της έκανε την πρώτη της εμφάνισή στη μεγάλη οθόνη στην κωμωδία του Ζαν Μπογιέ «Τρελλός για Αγάπη». Η εμφάνιση της στην δραματική ταινία «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα» («Et Dieu… crea la femme» θα την κάνει διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αποτέλεσε αντικείμενο του πόθου πολλών ανδρών αφού εκτός από όμορφη ήταν και η πρώτη και πιο απελευθερωμένη γυναίκα της μεταπολεμικής Γαλλίας. Εκτός από ηθοποιός ηχογράφησε πολλά δημοφιλή τραγούδια: «Harley Davidson», «Je Me Donne A Qui Me Plait», «Bubble gum», «Contact», «Je Reviendrais Toujours Vers Toi», «L’Appareil A Sous», «La Madrague», «Le Soleil De Ma Vie», «On Demenage», «Sidonie», «Tu Veux, Tu Veux Pas».

Advertisement

Στη συνέχεια έπαιξε σε ταινίες σπουδαίων Γάλλων σκηνοθετών, όπως του Λουί Μαλ («Ιδιωτική Ζωή», «Βίβα Μαρία»), Ζαν Λικ Γκοντάρ («Η Περιφρόνηση») και του Ανρί Ζορζ Κλουζό («Όσα δεν έσβησε ο άνεμος»). Το 1966 παντρεύτηκε για τρίτη φορά με τον γερμανό πλέι-μπόι Γκίντερ Ζακς (1932-2011), με τον οποίο χώρισε τρία χρόνια αργότερα. Το 1973, παίρνει την απόφαση σε ηλικία μόλις 39 ετών να αποτραβηχτεί από τα φώτα και να αφιερωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, μέσα από το ομώνυμο ίδρυμά της.

Δείτε το τελευταίο της εξώφυλλο το οποίο έκανε πριν από μερικούς μήνες για λογαριασμό του περιοδικού Gala:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement