Σχολεία: Τα νέα μέτρα για τους μαθητές – Πότε & ποια θα ανοίξουν

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν αν είναι υπέρ ή όχι στο να ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 11 του μήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες Σάββατο ανακοινώνοντας το νέο λοκ ντάουν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την κινητικότητα ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει την άλλη εβδομάδα.

Advertisement

Ωστόσο αύριο Δευτέρα οι ειδικοί θα προτείνουν και η κυβέρνηση θα αποφασίσει, πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα στο ΟΡΕΝ, όταν ανοίξουν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί: νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Advertisement

Επίσης το υπουργείο θα εφαρμόσει μεγαλύτερα διαλείμματα και διαφορετική ώρα άφιξης κι αναχώρησης ανά τάξη ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ήδη σχέδιο στο συρτάρι της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ωστόσο όλα θα κριθούν από την αυριανή σύσκεψη με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας και θα ανακοινωθούν ακολούθως, ώστε να γνωρίζουν τι θα γίνει, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Advertisement
Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ