Σεισμός 5,2 Ρίχτερ: Καρέ καρέ η στιγμή της δόνησης όπως καταγράφηκε στο Άγιον Όρος την ώρα της Αγρυπνίας [Βίντεο]

Ήταν λίγο μετά τη 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής όπου 5,2 ρίχτερ ταρακούνησαν Χαλκιδική, Μακεδονία, Σποράδες, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Η Ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του ‘Αθωνα. Στις 22:39 είχε προηγηθεί ένας ακόμη σεισμός μικρότερης έντασης, 4,2 Ρίχτερ.

Advertisement

Οι δύο δονήσεις έγιναν αισθητές και στο Άγιον Όρος και μάλιστα καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας στη διάρκεια αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού. Η Αγρυπνία έγινε τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου καθώς όπως είναι γνωστό το ‘Αγιον Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου.

Τα βίντεο που θα δείτε παρακάτω δημοσιευτήκαν στο Facebook της Ιεράς μονής Πρωτάτου, στις Καρυές με την ψυχραιμία των μοναχών να προκαλεί εντύπωση. Όπως θα δείτε ενώ οι σοβάδες πέφτουν ο ιερέας συνεχίζει να ψέλνει.

Advertisement

Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή:

1.50 πρωί του Τ. Σταυρου

Ο Σεισμός την ωρα της αγρυπνιας του Τ. Σταυρου στο Ιερό του Πρωτάτου

Δημοσιεύτηκε από Ι.Ν. Πρωτάτου Καρυών -Άξιον Εστί στις Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Σεισμός

Το ρήγμα έδωσε 5.2 Ρίχτερ. Πρωτάτο – Άξιον Εστί, 1:50 π.μ. στην αγρυπνια του Τιμίου Σταυρού 2020.Λεπτομέρεια … Σοβάδες έπεσαν, τα λάδια από τα καντήλια γέμισαν το δάπεδο και ο πατήρ ήρεμος συνεχίζει να τρώει το αντίδωρο μετά την Θεία Κοινωνία.. Ο εφημέριος συνεχίζει να κοινωνάει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δημοσιεύτηκε από Ι.Ν. Πρωτάτου Καρυών -Άξιον Εστί στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement