Σοκ στην Κερατέα: Κρεμασμένο σκυλί βρέθηκε σε αγροτική περιοχή

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από την Κερατέα. Φιλόζωοι εντόπισαν σκυλί σε αγροτική περιοχή, κρεμασμένο από ένα σκοινί και σε άθλια κατάσταση.

Advertisement

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» ενήργησε άμεσα και έσωσε το σκελετωμένο ζώο το οποίο ήταν γεμάτο πληγές και οριακά ακουμπούσε στο έδαφος κάτω από ένα δέντρο. Ο ασυνείδητος έδεσε το τετράποδο από τον λαιμό με μια θηλιά.

Η ανάρτηση του φιλοζωικού σωματείου έχει ως εξής:

Advertisement

«Σήμερα 1η Νοεμβρίου 2020 ειδοποιηθήκαμε από κάτοικους της Κερατέας ότι σε βόλτα τους σε αγροτική Περιοχή του οικισμού Ρουτζερι Κερατέας βρήκαν σκύλο δεμένο, εγκαταλελειμμένο.

Όταν πήγαμε για να δούμε το ζώο, δεν ήταν δεμένο, αλλά κρεμασμένο, αποστεωμένο που μαρτυράει τις πολλές μέρες που θα ήταν κρεμασμένο με σχοινί (θηλιά, κόμπο). Ίσα που στεκόταν στα πίσω πόδια του, είχε κρεμάσει το κεφαλάκι του και περίμενε τον Θάνατο. Το κορμί του γεμάτο μύγες, και σκουλήκια. Ο λαιμός του πληγωμένος από την θηλιά. Αίμα από την μύτη.

Advertisement

Πρόκειται για μια θηλυκιά σκυλίτσα, χωρίς microchip, όχι μικρή σε ηλικία. Την ξεδέσαμε με δυσκολία, και με δυσκολία κόψαμε το σχοινί, προσπαθώντας να μην της κάνουμε παραπάνω κακό! Αφέθηκε στα χάδια μας, χαδεύαμε το αποστεωμένο κορμάκι της. Της δώσαμε ήπιε νερό, και την μεταφέραμε σε πανσιόν για τις πρώτες βοήθειες. Καθαρίστηκε από τα σκουλήκια, καθώς και η πληγή στο λαιμό. Αύριο θα μεταφερθεί για εξετάσεις και αν χρειαστεί νοσηλεία. Γνωρίζει κάποιος την σκυλίτσα? Γνωρίζει κάποιος το γεγονός? ας μην γινόμαστε συνένοχοι! Αύριο θα γίνει καταγγελία στο Α.Τ Κερατέας.

Την περιοχή όποιος το ξέκανε την γνώριζε καλά!

Δεν ξέρουμε το όνομα της μικρούλας! Ας την φωνάζουμε λοιπόν Αργυρούλα! Η Αργυρούλα θα χρειαστεί την βοήθεια σας, ας της δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι! θα χρειαστεί βοήθεια στην οικονομική στήριξη, για εξετάσεις, φάρμακα, καλή τροφή, πιθανή νοσηλεία, και φιλοξενία σε πανσιόν. Και φυσικά αν η Αργυρούλα βγει μαχήτρια μια οικογένεια, να νιώσει όση αγάπη της έλειψε και της λείπει! Να μην βγει στον δρόμο! Ένα σπιτάκι για το κορίτσι μας! (Φιλοζωικό σωματείο Κερατέας Προκρις».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement