Τάσος Χαλκιάς: «Ο Μένιος βρίσκει τη Μυρτώ… ενδιαφέρουσα»

Ο Πλατανιώτης Μένιος επέστρεψε στο χωριό του μετά από χρόνια και καλείται να τα βγάλει πέρα με τους υποψιασμένους συγχωριανούς του. Παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπίσει και τη μοναδική γυναίκα που τον συγκινεί, τη Μυρτώ. Ο Τάσος Χαλκιάς μοιράζεται τη χαρά του για την επιστροφή του στη μικρή οθόνη, μέσω του «Πλάτανου» και αναλύει τις επόμενες κινήσεις του ήρωά του.

Advertisement

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Επανήλθε η μυθοπλασία στην τηλεόραση και αμέσως το κοινό έδειξε την προτίμησή του προς αυτή.

Advertisement

«Υπάρχει αρκετή μυθοπλασία στα κανάλια πλέον. Αυτό είναι γεγονός. Τα κανάλια είχαν βρει πιο φτηνές λύσεις και προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα με αυτές. Με τα βραζιλιάνικα, τα τουρκικά και με τα ριάλιτι, τα οποία καλά κρατούν».

Ωστόσο, επέστρεψαν και άτομα που μας έμαθαν τι σημαίνει μυθοπλασία και αυτό είναι σπουδαίο.

Advertisement

«Κάποια στιγμή μπορεί κάποιοι να μπήκαμε στο περιθώριο, ίσως να ήταν και εκούσια, το σίγουρο όμως είναι πως και η τηλεόραση πρέπει να βγάζει νέους ανθρώπους, νέα φυντάνια, νέους ηθοποιούς. Είδαμε πολλούς τέτοιους -ευτυχώς- σε όλες τις σειρές και αυτό είναι κάτι παρήγορο».

Σωστό, αλλά εμείς θέλουμε και τις σταθερές αξίες του τόπου μας…

«Όσο αυτές μπορούν να υπάρχουν, μακάρι να υπάρχουν».

Όπως εσείς, που από το ένα ωραίο χωριό της τηλεόρασης, το Διαφάνι, μας πήγατε στο άλλο, τον Πλάτανο!

«Είναι ωραία στον Πλάτανο, όποιος δεν έχει ζήσει σε χωριό δεν μπορεί να καταλάβει πόσο ωραία είναι. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη σειρά είναι πως πρωταγωνιστές είναι οι γονείς και τα παιδιά τους και ζούνε τις παράλληλες ζωές τους. Με τους προβληματισμούς τους, τα προσωπικά τους, τις ίντριγκες. Είναι όλοι άνθρωποι αναγνωρίσιμοι. Το να παρακολουθείς κάποιους χαρακτήρες που δεν ξέρεις και αγωνιάς να τους καταλάβεις και να νιώθεις άβολα, δεν είναι καλό».

Ποιος καλός άνεμος πήγε εκεί τον Μένιο, τον ήρωά σας;

«Ο ρόλος του Μένιου ήταν γραμμένος, ήταν αποφασισμένο πώς θα έμπαινε. Η πρόταση μου είχε γίνει από παλιά αλλά ύστερα από το συμβάν του Πέτρου Φιλιππίδη, επισπεύτηκε για να καλυφθεί το κενό που άφησε εκείνος στη σειρά. Οπως και να έχε,ι για μένα είναι σημαντική η επιστροφή μου όπως είπατε στην τηλεόραση, με κάτι αγαπημένο και οικείο. Η υποδοχή που είχα από τους συναδέλφους μου ήταν συγκλονιστική. Με έκαναν να αποδίδω μέσα στη σειρά σαν να ήμουν παλιό μέλος».

Είναι ο αέρας του Πλάτανου!

«Είναι όντως. Μα ο Πλάτανος και μόνο σαν λέξη έχει σημασία. Είναι ένα αιωνόβιο δέντρο που δίνει ζωή, σκιά και νερό».

Και ο ήρωάς σας, γέννημα-θρέμμα Πλατανιώτης…

«Έφυγε από το χωριό για κάποιους λόγους, πήγε στο μεγάλο άστυ, απέκτησε κάποιες άλλες συνήθειες, ξέφυγε, αλλά το πλήρωμα του χρόνου τον έκανε να επιστρέψει. Με τις εμπειρίες που είχε αποκομίσει επέστρεψε σε μια συγκυρία δύσκολη για να καλύψει το κενό του αδελφού του».

Με το που ήρθε πάντως μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των συγχωριανών του. Τον κατηγόρησαν μέχρι και για αρχαιοκαπηλία…

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Πάντως προκύπτουν αστεία περιστατικά μεταξύ του Ηλία που τον κατηγορεί και του ήρωά μου».

Και με τη Μυρτώ που έχουν αρχίσει να έρχονται κοντά, τι θα γίνει;

«Ο Μένιος της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα γίνει κάτι μεταξύ τους γιατί η Μυρτώ φλερτάρει και με τον Ηλία, με τον οποίο μάλιστα δεν τα πάει καλά ο Μένιος. Της κάνει και αυτός τις πόζες του. Ομως οπωσδήποτε είναι μια γυναίκα που βρίσκει ενδιαφέρουσα».

Θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στη σχέση τους;

«Θα έχει μια συνέχεια αυτή η ιστορία, όμως δεν ξέρω αν θα είναι πάνω στον ερωτικό τομέα».

Στο μεσοδιάστημα με τις τρούφες και τη Φιλιώ, τι θα γίνει;

«Οπως καταλαβαίνετε και τρούφες και αρχαία στο χωριό, το πράγμα αρχίζει να ζορίζει, ένα από τα δύο θα υπερισχύσει…».

Και παράλληλα ένας παππούς που όλοι θεωρούν πως έχει πεθάνει..

«Αυτός δεσπόζει των πάντων. Αυτός στην ουσία κινεί τα νήματα και η Μάρμω».

Θα έχετε κάποια σχέση με τον Βαγγέλα και τη Μάρμω;

«Θα υπάρχει κάποια σχέση αλλά όχι σε ό,τι αφορά στο σχέδιο εκείνου. Πάντως το σενάριο θα απλωθεί καθώς η σειρά θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Οπότε θα αργήσουμε να δούμε εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Ο Μένιος έχει αδυναμία στον Παναγή, τον ανιψιό του. Θα λέγατε πως έχει αντικαταστήσει τον πατέρα του με κάποιον τρόπο;

«Δεν νομίζω πως ο πατέρας μπορεί να αντικατασταθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο, αλλά η αδυναμία του Μένιου προς τον ανιψιό είναι δεδομένη, ίσως επειδή εκείνος δεν έχει κάνει παιδιά, δεν έχει οικογένεια. Τον αγκαλιάζει σαν παιδί του και υπάρχει μεταξύ τους μια σύμπνοια. Σίγουρα είναι θετικός με το θέμα της Κατερίνας, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι ούτε η ίδια του η μητέρα».

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Μένιου στο χωριό;

«Το μόνο που ξέρω είναι πως θα ολοκληρωθούν αυτά που αναφέραμε παραπάνω και με έναν τρόπο που θα είναι προς όφελος του Μένιου. Τώρα πόσοι θα θιχτούν με τις εξελίξεις αυτές είναι κάτι που δεν γνωρίζω».

Θα είστε και στον επόμενο κύκλο;

«Η ουσία είναι ότι γι’ αυτό ήρθα, για να καλυφθεί και ο επόμενος κύκλος. Ετσι ξέρουμε μέχρι στιγμής. Αλλά… άγνωστες οι βουλές του θεού και του κορονοϊού».

Στο Διαφάνι θα επιστρέψετε;

«Στο Διαφάνι και τις “Αγριες μέλισσες” έχω έναν ρόλο που έρχεται από το παρελθόν. Στον νέο κύκλο που φημολογείται πως θα γίνει δεν ξέρω αν θα είναι αναγκαία η παρουσία αυτού του παππού, δεδομένου μάλιστα πως και οι μεγάλοι της ιστορίας θα έχουν μεγαλώσει και εκείνοι αρκετά. Δεν έχω κάτι σίγουρο στα χέρια μου. Ωστόσο και ο ρόλος του Σέργιου του Σεβαστού του πρεσβύτερου, παρόλο που είναι μικρός, με τιμάει. Εχει τσαγανό σαν ρόλος, αγγίζει τη θεατρική πλευρά των πραγμάτων. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως μέσα από τις “Μέλισσες”, όπως και μέσα από το “Κόκκινο ποτάμι”, αναδείχτηκαν δυνάμεις νέων συναδέλφων μου, πολύ ταλαντούχων παιδιών και εύχομαι το θέατρο πάντα να έχει στα σπάργανά του ταλαντούχους ανθρώπους».

Είναι σπουδαίο το ότι δίνετε τόπο στα νιάτα!

Στο TV24 που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement