Τιτίκα Σαριγκούλη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Μία υπέροχη ηθοποιός, ένας γλυκύτατος άνθρωπος έφυγε από την ζωή. Η Τιτίκα Σαριγκούλη απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας τον χώρο της υποκριτικής πιο φτωχό.

Advertisement

Η ηθοποιός που είχε «χτίσει» χαρακτήρες στην τηλεόραση και το θέατρο, δεν είναι πια μαζί μας.

Θα την θυμόμαστε όμως όλοι από τους ρόλους που είχε ζωντανέψει με το ιδιαίτερο παίξιμό της, όπως στο σήριαλ: «Λάκης ο γλυκούλης».

Advertisement

Το τραγικό είναι ότι μετά την πολυετή προσφορά της στο χώρο της υποκριτικής, τα τελευταία χρόνια ζούσε με σύνταξη ύψους μόλις 452 ευρώ. Αυτό είχε δηλώσει μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα.

Και όταν την ρώτησε αν φοβάται τον θάνατο, είπε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Τι να φοβηθώ; Γιατί όταν ήταν να έρθω στην ζωή με ρώτησε κανείς αν φοβάμαι την ζωή για να πω ότι φοβάμαι και τον θάνατο; Δεν θα σε ρωτήσει κανείς.»

Advertisement

Η κηδεία της ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη, θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στο 3ο Νεκροταφείο.

Λίγα λόγια για την Τιτίκα Σαριγκούλη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε ηθοποιός, κι άρχισε να εργάζεται στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα».

Την ίδια δεκαετία άρχισε να γράφει βιβλία, και μέχρι το τέλος της ζωής της είχε γράψει περισσότερα από 60 βιβλία. Από τα πιο πρόσφατα είναι τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες όπως:

«Τεστοστερόνη», «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και στη διεθνή παραγωγή «Opa!» κ.ά.).

Ενώ στην τηλεόραση την θυμόμαστε από τους ρόλους της στα σήριαλ: «Μαρία η άσχημη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Αν μ’ αγαπάς», «Singles 2,1/2», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Λάκης ο γλυκούλης».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement