Σπύρος Σαραφιανός: Ο Τάσος θα αποδεχτεί τον Γεράσιμο

Ο Σπύρος Σαραφιανός που πρωταγωνιστεί στην σειρά του ALPHA «Σασμός» έδωσε συνέντευξη στο TV24 και στην Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου.

Advertisement

Ο μπαμπάς που θα ήθελαν όλοι να έχουν είναι αναμφισβήτητα ο Τάσος από τον «Σασμό». Ο πατέρας της Στέλλας στέκεται πάντα στο πλευρό της, ακούει τις επιθυμίες της και σέβεται τα θέλω της. Ο Σπύρος Σαραφιανός που τον υποδύεται μιλά στις παρακάτω γραμμές για τη σχέση του ήρωά του με τη Σοφία, την κόρη τους Στέλλα και τα μπλεξίματά της με τον υπόκοσμο, ενώ γνωρίζει σε όλους την αγάπη του για δημιουργία.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Advertisement

Είναι η φετινή χρονιά μια από τις καλύτερες της ζωής σας;

«Η καλύτερη θα έλεγα. Ο “Σασμός” μου έφερε πολύ γούρι. Θα το θυμάμαι όλη μου τη ζωή αφού λίγο αργότερα από τη στιγμή που υπέγραψα για τη σειρά, μάθαμε πως η γυναίκα μου είναι έγκυος».

Advertisement

Ζείτε και εργάζεστε στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ωστόσο η πρόταση για τη σειρά πώς ήρθε;

«Είναι δύσκολο να παρακολουθεί κανείς από αυτή την απόσταση τα τηλεοπτικά δρώμενα, όμως κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα έβλεπα φίλους και συναδέλφους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κώστας Κωστόπουλος που κάποια στιγμή μου είχε πει ότι ετοιμάζεται να κάνει μια σειρά. Λίγο αργότερα μου τηλεφώνησε και μου μίλησε για τον ρόλο του Τάσου. Έτσι ακριβώς έγινε».

Θέλατε να επιστρέψετε στην τηλεόραση;

«Πάρα πολύ. Απλά για να επιστρέψει κανείς μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει αφενός να έχει τύχη και αφετέρου να επιστρέψει με κάτι ουσιαστικό. Όταν έμαθα τις λεπτομέρειες για τη σειρά αυτή, δεν εξέφρασα και ιδιαίτερες αντιρρήσεις. Άλλωστε ο Κωστόπουλος είναι μια εγγύηση γύρω από τη μυθοπλασία. Έχουμε δουλέψει και παλιότερα μαζί και είχα ούτως ή άλλως εκτίμηση στο πρόσωπό του. Όταν έμαθα βέβαια και το καστ, τότε ήταν που σιγουρεύτηκα για την απόφασή μου».

Ο Τάσος Καμαριωτάκης είναι ένα σωστό πρότυπο για την ελληνική τηλεόραση;

«Όχι μόνο για την τηλεόραση. Θα πρέπει να είναι πρότυπο για την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Είναι ένας εξαιρετικός ήρωας και ευχή μου είναι να γίνω ένας πατέρας σαν και αυτόν. Αν ανατρέξω στις αντιδράσεις του κόσμου, τότε σίγουρα μιλάμε για έναν ήρωα που το κοινό έχει αγαπήσει πολύ. Είναι ο πατέρας που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Να σας πω και ένα περιστατικό που συνέβη σχετικά. Είχα μείνει με το αυτοκίνητο και όταν ήρθε η οδική βοήθεια να με πάρει ο οδηγός μου είπε: “Τι μου έχεις κάνει! Η κόρη μου συνέχεια μου λέει πως θα ήθελε έναν μπαμπά σαν κι εσένα”. Δεχόμαστε όλοι μεγάλη αγάπη από τον κόσμο».

Για τη νέα σχέση της Στέλλας με τον Γεράσιμο θα μάθει σύντομα;

«Είχε ήδη ο Τάσος μια συνάντηση στο γραφείο της Στέλλας μαζί του αλλά δεν του γέμισε το μάτι. Και μάλιστα αρχικά νόμιζε ότι ήταν πελάτης της. Όμως νομίζω ότι ο Τάσος έχει τόσο μεγάλη αδυναμία στην κόρη του που στο τέλος θα τον αποδεχτεί, ό,τι εντύπωση και αν έχει σχηματίσει».

Έχετε κάποια σκηνή που ο Γεράσιμος θα έρθει σπίτι για να γνωριστείτε καλύτερα; Όπως είχε γίνει και με τον Άγγελο;

«Θα γυρίσουμε τέτοιες σκηνές, όπου ο Τάσος και η Σοφία θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν λίγο καλύτερα. Όμως είναι στην ιδιοσυγκρασία αυτής της οικογένειας να αγκαλιάζει ό,τι θέλει η κόρη τους. Ειδικά ο Τάσος της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Αν μάλιστα βλέπει πως η Στέλλα είναι καλά με τον Γεράσιμο, τότε θα είναι θετικός. Αν όμως βλέπει πως η Στέλλα δεν περνάει καλά, τότε ο Τάσος θα αντιδράσει».

Εξίσου θετική θα είναι και η τηλεοπτική σας σύζυγος; Η Σοφία είναι συνήθως η φωνή της λογικής.

«Πάντα η Σοφία έχει διαφορετική αντίδραση από τον ήρωά μου. Αυτή άλλωστε είναι και η γλυκιά τους κόντρα, όπως λέω συχνά».

Υπάρχει έρωτας μεταξύ της Σοφίας και Τάσου;

«Υπάρχει σίγουρα αγάπη. Ο έρωτας έτσι και αλλιώς είναι συναίσθημα που μετά από λίγο φεύγει. Η αγάπη και αυτό το νήμα που ενώνει δύο ανθρώπους δεν κόβεται εύκολα. Αυτό ενώνει και τον Τάσο με τη Σοφία. Έχουν μια βαθιά αγάπη και εκτίμηση σε βαθμό που μπορεί να δικαιολογεί και τις ενδεχόμενες παρεκτροπές».

Μιλάτε για την απιστία της φυσικά, όμως δεν έχει πληγωμένο εγωισμό;

«Αρχικά να πούμε πως με πιο πολιτισμένο τρόπο δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ένας σύζυγος στην απιστία. Σε σημείο που περπατούσα στον δρόμο και με έβριζαν… Ο Τάσος σαφώς και έχει πληγωθεί αλλά έχει μάθει να το διαχειρίζεται και νομίζω πως αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Την έδιωξε μόνο όταν έφτασε στο αμήν καθώς τον κορόιδευε μπροστά του, αλλά το έκανε με τον τρόπο του».

Θα μείνει μαζί αυτό το ζευγάρι;

Διαβάστε την συνέχεια στο περιοδικό TV24 που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement