Νοέμβριος 2020: Aς ταξιδέψουμε μαζί στο κυκλαδίτικο νησί που ο κορωνοϊός δεν εμφανίστηκε ποτέ – [Φωτογραφίες]

Κι όμως υπάρχει ένας μαγικός προορισμός στην Ελλάδα που ο κορωνοϊός δεν έκανε την εμφάνιση του.

Advertisement

Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές των πολιτών όλου του κόσμου και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Στην Ελλάδα καθημερινά καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ. Χαρακτηριστικό είναι πως το Σάββατο, ανακοινώθηκαν 2056 νέα κρούσματα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 135 και η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται σημαντικά.

Σε ένα υπέροχο κυκλαδίτικο νησί ωστόσο οι κάτοικοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι καθώς δεν υπήρξε ως τώρα κανένα κρούσμα. Ο λόγος για την μαγευτική Αμοργό που βρίσκεται στο επίπεδο 1 (πράσινο) με μηδενικό αριθμό κρουσμάτων.

Advertisement

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των πολιτών πριν από μερικές ημέρες: “Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, είναι στο πρώτο, πράσινο επίπεδο”.

Η Αμοργός πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Νάξου και σε απόσταση 136 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. Στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 1.973 άτομα. Οι κάτοικοι ασχολούνται παραδοσιακά με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία καθώς και με τα ναυτικά επαγγέλματα. Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Πρωτεύουσα είναι η Χώρα Αμοργού με κύριο λιμάνι τα Κατάπολα.

Advertisement

Εμείς σας ταξιδεύουμε σήμερα στην Αμοργό σε μαγικό ταξίδι μέσα από υπέροχες φωτογραφίες που βρήκαμε στο instagram:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement