Πρώτη ανάγνωση σεναρίου για Το προξενιό της Ιουλίας

Το προξενιό της Ιουλίας – Θεσσαλικός κάμπος. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 φωτίζοντας τον τρόπο ζωής στην ελληνική ύπαιθρο, τα ήθη της εποχής και το θεσμό του προξενιού. Η Ιουλία Σκούταρη είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη Ραζίνη, όμως αυτός ο έρωτας είναι καταδικασμένος. Αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα με μεγάλη περιουσία, και η είδηση φθάνει στα πέρατα του θεσσαλικού κάμπου. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά θα καταφέρει ακριβώς το αντίθετο, να γεννήσει ακόμη περισσότερα.

Advertisement

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν όλοι μαζί για την πρώτη ανάγνωση του σεναρίου υπό την καθοδήγηση του πολυγραφότατου Νίκου Απειρανθίτη και το άγρυπνο βλέμμα του εξαιρετικού Νίκου Κρητικού.  

Ανταλλαγή απόψεων, παρατηρήσεις, επισημάνσεις, σχόλια, γέλια, ενθουσιασμός και μεγάλη προσμονή για το νέο ταξίδι που ξεκινά, ήταν τα βασικά συστατικά αυτής της συνάντησης. Εκεί, βρέθηκε και ο Αδάμ Μπουσδούκος, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γερμανία για να συναντήσει τους συμπρωταγωνιστές του. Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός που έχει πολλές διακρίσεις στην καριέρα του, συμμετέχει για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά.   

Advertisement

Η δραματική σειρά εποχής είναι εμπνευσμένη από το υπέροχο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός.  

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

Advertisement

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement