«Το Μυστικό της Πεταλούδας»: Η νέα δραματική σειρά του OPEN κάνει πρεμιέρα

«Το Μυστικό της Πεταλούδας», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη και σενάριο της Άντας Γκουρμπαλή, έρχεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του OPEN. Η δραματική σειρά, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου και θα προβάλλεται κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Κυριακή, στις 16:45 .

Advertisement

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 26-30.06.2023

Δευτέρα  26/6 επ1&2

Advertisement

Στην Κύπρο, ο Χριστόφορος Ξένος (Γιώργος Νινιός), ιδιοκτήτης μιας μεγάλης, κατασκευαστικής εταιρίας, ανακαλύπτει πως ο Χασάν, ένας Σύρος, που δουλεύει γι΄ αυτόν, κάνει παράνομα μεταφορά ναρκωτικών με τα φορτηγά του. Την ίδια στιγμή, η νεαρή γυναίκα του, η Αλεξία (Κατερίνα Μισιχρόνη), προκαλεί άθελα της ένα ατύχημα, που έχει σαν αποτέλεσμα να γνωρίσει τον Μάρκο (Δημήτρης Γκουτζαμάνης), έναν γοητευτικό, νεαρό άντρα. Παράλληλα, στην Αράχωβα, στην Ελλάδα, ο Θέμης Κασσιμάτης (Νεοκλής Νεοκλέους) ανακοινώνει στη γυναίκα του, την Εύα (Ελισάβετ Μουτάφη), πως του πρόσφεραν θέση καθηγητή σε πανεπιστήμιο στη Λευκωσία και αν δεχτεί, πρέπει να μείνουν εκεί. Η Εύα έχει φύγει πριν από 25 χρόνια απ΄ την Κύπρο, λόγω ενός τραγικού γεγονότος, που στοίχισε τη ζωή των παιδιών της. Θεωρεί υπεύθυνο γι΄ αυτό τον τότε άντρα της τον Κυριάκο, που μετά το γεγονός εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδε. Και τώρα είναι σε δίλημμα, αν αντέχει να γυρίσει στην Κύπρο ή όχι. Ο Θέμης με την Εύα και την κόρη τους, τη Χριστίνα, φτάνουν στη Λευκωσία. Η Χριστίνα δε θέλει να είναι εκεί και τους το δείχνει με κάθε τρόπο. Η Εύα πάει στο σημείο, που πριν από 25 χρόνια έγινε το τραγικό συμβάν, που κόστισε τη ζωή των παιδιών της και συνειδητοποιεί πως οι πληγές της είναι ακόμα ανοιχτές.

«Το Μυστικό της Πεταλούδας»: Η νέα δραματική σειρά του OPEN κάνει πρεμιέρα

Ο Χριστόφορος με τον Φίλιππο, τον πιστό του σωματοφύλακα, υποψιάζονται πως κάποιος άλλος απ΄ την εταιρία, εκτός απ΄ τον Χασάν, είναι μπλεγμένος στη διακίνηση των ναρκωτικών. Ο Φίλιππος αναλαμβάνει να βρει ποιος είναι.

Advertisement

Παράλληλα, η Ειρήνη, μια νεαρή αστυνομικός, μετά από μια έφοδο σ΄ ένα σπίτι με τον συνάδερφο της, τον Στέφανο, γνωρίζει τυχαία την Αϊσα, μια Σύρια, που της λέει πως ο αδερφός της, ο Χασάν, έχει εξαφανιστεί. Η Αλεξία επικοινωνεί με τον Μάρκο να μάθει πώς είναι μετά το ατύχημα κι αυτός βρίσκει ένα έξυπνο τρόπο να την κάνει να πάει στο σπίτι του.

Το ίδιο βράδυ, η Εύα με το Θέμη πηγαίνουν στη δεξίωση του πανεπιστημίου για τα εγκαίνια της καινούργιας πτέρυγας, που έχτισε η εταιρία του Χριστόφορου. Εκεί περιμένει την Εύα μια αναπάντεχη αποκάλυψη, που θ΄ αλλάξει τα πάντα στην ως τώρα ήσυχη ζωή της.

Τρίτη 27/6 επ3&4

Η Εύα φεύγει αναστατωμένη απ΄ τη δεξίωση χωρίς να πει στο Θέμη τι έχει συμβεί. Ο Θέμης συναντάει στη δεξίωση τη Λίλιαν, τη συνάδελφο του, που μοιάζει γοητευμένη απ΄ αυτόν.

Η Αλεξία προσπαθεί να πάρει τη Λουίζα απ΄ το μπαρ της Μαρκέλλας και να την πάει σπίτι, αλλά, αυτή επιμένει ότι ο Δώρος είναι εκεί. Τελικά, η Αλεξία την ηρεμεί με τη βοήθεια του Μάρκου. Ο Χριστόφορος ανησυχεί που η Αλεξία δε φάνηκε στη δεξίωση και όταν γυρνάει σπίτι, τον περιμένει μια αναπάντεχη έκπληξη. Η Ειρήνη πάει στο σπίτι τον πατέρα της, τον Αρίστο, που έχει πιει και συναντάει τυχαία τον Φίλιππο, που είναι γείτονες.

Την επομένη, η Εύα αποφασίζει να πάει έξω απ΄ το σπίτι του Χριστόφορου, όπου έχει μια ξαφνική συνάντηση. Η Εύα γνωρίζει την Αλεξία, που της δίνει πληροφορίες για τον Χριστόφορο. Ο Δώρος ομολογεί στον Χριστόφορο ότι χρωστάει λεφτά στη Μαρκέλλα απ΄ τα χαρτιά. Αυτός τον βοηθάει, αλλά, τον προειδοποιεί να μείνει μακριά της.

Η Ειρήνη ψάχνει τον Ομέρ, ένα φίλο του Χασάν, για να μάθει πού είναι ο Χασάν, αλλά, την ίδια στιγμή, τον ψάχνει και ο Φίλιππος. Ο Χριστόφορος πάει ένα διήμερο με την Αλεξία στη Σαντορίνη. Η Μαρκέλλα το μαθαίνει και στέλνει τον Μάρκο εκεί για να την πέσει στην Αλεξία, που είναι ο τέλειος στόχος, αφού είναι νέα, πλούσια με μεγαλύτερο άντρα. Ο Μάρκος, όμως, αγνοεί πως η Μαρκέλλα έχει άλλο λόγο που θέλει να καταστρέψει το γάμο του Χριστόφορου με την Αλεξία. Στο μεταξύ, η Εύα ψάχνει τον Μάνθο, τον θείο του Κυριάκου, του άντρα της 25 χρόνια πριν, για να μάθει, αν ο Κυριάκος είναι στην Κύπρο.

«Το Μυστικό της Πεταλούδας»: Η νέα δραματική σειρά του OPEN κάνει πρεμιέρα

Τετάρτη 28/6 επ.5&6

Ο Μάρκος συναντάει στη Σαντορίνη δήθεν τυχαία τον Χριστόφορο και την Αλεξία και ξεκινάει ένα παιχνίδι γάτας – ποντικιού με τον Χριστόφορο, το οποίο έχει  απρόσμενη κατάληξη. Η Ειρήνη ανακαλύπτει πως ο Φίλιππος ψάχνει για τον Ομέρ, τον φίλο του Χασάν και αρχίζει να υποψιάζεται πως πίσω απ΄ την εξαφάνιση του Χασάν, είναι ο Χριστόφορος.

Στο μεταξύ, ο Ομέρ ζητάει λεφτά απ΄ τον Δώρο για να φύγει απ΄ την Κύπρο. Ο Δώρος προσπαθεί να τα βρει και πάνω στην απελπισία του, κάνει κάτι που τον φέρνει στο χείλος του γκρεμού.   Η Εύα αποφασίζει ν΄ αφήσει πίσω το παρελθόν για χάρη της Χριστίνας και να ξεκινήσουν μια ήρεμη ζωή στη Λευκωσία με την οικογένεια της, αλλά, η υποψία πως ο Κυριάκος μπορεί να είναι κάπου κοντά της, την βασανίζει και δεν την αφήνει να ησυχάσει.

Η Ειρήνη συλλαμβάνει τον Φίλιππο για τον φόνο του Ομέρ και τον πάει στο τμήμα για ανάκριση. Ο Φίλιππος λέει πως δεν το ΄κανε αυτός, αλλά, η Ειρήνη δεν τον πιστεύει.  Ο Μάρκος μετά τον παρά λίγο πνιγμό του στην πισίνα και το σοκ που πέρασε, αρχίζει να έχει ξανά εφιάλτες, όπως τότε που ήταν μικρός και ένας απ΄ αυτούς, του αποκαλύπτει κάτι αναπάντεχο για το παρελθόν του. Η Λίλιαν βοηθάει τη Χριστίνα ν΄ αποφασίσει τι σχολή θέλει να κάνει και η Χριστίνα τη συμπαθεί πολύ. Γνωρίζει, όμως, τον Άρη, έναν τελειόφοιτο της νομικής, που της λέει πως η Λίλιαν δεν είναι αυτή που φαίνεται. Ο Χριστόφορος μαθαίνει πως η αστυνομία συνέλαβε τον Φίλιππο και πάει στο τμήμα να τον βοηθήσει, ενώ η Εύα πάει στο ίδρυμα, όπου είχε αφήσει ένα απ΄ τα παιδιά της 25 χρόνια πριν.

Πέμπτη 29/6 επ7&8

Ο Αρίστος μέσα στο μεθύσι του λέει κάτι ακατανόητα για το παρελθόν, που ανησυχούν την Ειρήνη. Όταν ρωτάει τη Σοφία, της λέει να μην του δίνει σημασία. Ο Χριστόφορος απειλεί τη Μαρκέλλα να μείνει μακριά απ΄ την Αλεξία κι αυτή και ο Μάρκος. Η Μαρκέλλα, όμως, μετά τις απειλές του, είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να του καταστρέψει το γάμο.  Ο Μάρκος λέει στο Σάββα, στον ψαρά, που τον έσωσε παλιά από πνιγμό, πως είδε έναν εφιάλτη από τότε που παρά λίγο να πνιγεί μικρός και θυμήθηκε κάτι σημαντικό. Ο Στέφανος φέρνει στο τμήμα την κόρη της Φάτιμα, την Αμάλα, που είδε το φόνο του Ομέρ να αναγνωρίσει τον Φίλιππο σαν δολοφόνο, ενώ η Λουίζα ψάχνει τρελαμένη το Δώρο, που έχει εξαφανιστεί. Ο Χριστόφορος συναντάει την Εύα στην εταιρία του και η παρουσία της τον ταράζει, αλλά, δε μπορεί να τη θυμηθεί. Ο Μάρκος καταφέρνει να συνεφέρει τη Λουίζα, αλλά, φτάνει ο Χριστόφορος και γίνεται έξαλλος που τον πετυχαίνει μέσα στο σπίτι του με την Αλεξία. Διώχνει κακήν κακώς τον Μάρκο από κει και λέει στην Αλεξία ότι είναι ζιγκολό και θέλει να της την πέσει για να της φάει τα λεφτά. Ο Δώρος απελπισμένος λέει στη Μαρκέλλα να φύγουν μαζί γιατί τον κυνηγάει η αστυνομία. Η Αμάλα δεν αναγνωρίζει τον Φίλιππο σαν δολοφόνο του Ομέρ. Ο Στέφανος με την Ειρήνη είναι πάλι στο μηδέν, αλλά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και ανακαλύπτουν ποιος είναι ο δολοφόνος του.

Παρασκευή 30/6 επ9&10

Ο Μάρκος παραδέχεται στην Αλεξία πως είναι ζιγκολό, αλλά, αρνείται ότι θέλει τα λεφτά της. Της λέει πόσο διαφορετική είναι απ΄ τις άλλες, αλλά, αυτή δεν τον πιστεύει και του λέει να μείνει μακριά της. Η Εύα ανησυχεί που η Χριστίνα γνώρισε τον Άρη, που είναι τελειόφοιτος και περίεργος και προσπαθεί να την πείσει να μην μπλέξει μαζί του, αλλά, εκείνη αντιδράει άσχημα και μαλώνουν. Ο Δώρος είναι στο νοσοκομείο μετά το τρακάρισμα και η Λουίζα είναι δίπλα του, περιμένοντας τον να συνέλθει. Η Ειρήνη με τον Στέφανο και τον Γιάννο ετοιμάζονται για τη συνάντηση με τους Λιβανέζους, αλλά, η Ειρήνη φοβάται πως ο Χριστόφορος θα τους τη φέρει. Όταν η επιχείρηση ολοκληρώνεται, μια αναπάντεχη έκπληξη περιμένει το Χριστόφορο στο γραφείο του. Η Μαρκέλλα εμφανίζεται στο νοσοκομείο να μάθει για τον Δώρο και προκαλεί την οργή της Λουίζας. Ο Χριστόφορος προσπαθεί να καταλάβει ποιος μπορεί να άφησε το ανώνυμο σημείωμα στο γραφείο του κι αναθέτει στον Φίλιππο να το ψάξει. Οι υποψίες του πέφτουν στην Εύα, που πήγε την ίδια μέρα στην εταιρία του. Ο Μάρκος ρωτάει τον Σάββα για τον παρά λίγο πνιγμό του, όταν ήταν μικρός κι εκείνος του δίνει τα αποκόμματα απ΄ τις εφημερίδες, που έχει κρατήσει, που γράφουν για το φόνο του Νικήτα απ΄ τον Κυριάκο και την εξαφάνιση της Βαγγελιώς και των παιδιών της. Ο Μάρκος λέει στην Αλεξία πως θέλει να ψάξει για το παρελθόν του και να μάθει τι ακριβώς έγινε τότε. Το ίδιο βράδυ, η Αλεξία έχει καλέσει την Εύα και τον Θέμη για φαγητό και οι εκπλήξεις είναι απανωτές για όλους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement