Δίκη Χρυσής Αυγής: H Εισαγγελέας ζήτησε να μην μπει κανείς φυλακή εκτός του Ρουπακιά

Την αναστολή στην εκτέλεση των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, πυρηνάρχες, στελέχη εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. Εκτός από τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά η εισαγγελέας ανέφερε πως πρέπει να παραμείνουν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Advertisement

Όπως είπε οι καταδικασθέντες τήρησαν απαρεγκλίτως τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους. Έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, δεν προέβησαν σε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια για να διαφύγουν, εμφανίστηκαν ενώπιον των Αρχών, τα ποινικά τους μητρώα είναι λευκά, πλην ορισμένων για μικρές παραβάσεις, δεν απέφυγαν τη σύλληψή τους, κάποιοι εξάντλησαν και το ανώτατο όριο προφυλάκισης, διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή ενώ έκλεισε το κόμμα και η εφημερίδα.

Όλα όσα είπε:

Advertisement

«Δεν είναι ύποπτοι φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών εδώ. Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσιοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις ήσσονος σημασίας.

Δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το Εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους…».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement