Καρολίνα Καλύβα: Όλοι οι παίκτες στο Survivor είχαμε απώλεια μνήμης

Η Καρολίνα Καλύβα μιλάει για την ζωή της και για όσα έζησε στο survivor αποκλειστικά στο περιοδικό YOU.

Advertisement

Γεμάτη κέφι και χαρά, φαίνεται να έχει ξαναγεννηθεί. Πέρα από τους δικούς της, της έλειψε περισσότερο η μουσική, γι’ αυτό και δεν σταματά να χορεύει στον ρυθμό όποιου τραγουδιού ακούγεται στα backstage την ώρα της φωτογράφισης. Έτσι ξεκινάμε να μιλάμε για τον δικό της… χορό και τη ζωή μακριά από την Ελλάδα, αλλά σχετικά κοντά στα μέρη που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα…

Γεννήθηκες στο Τορόντο του Καναδά από Έλληνες γονείς, μετανάστες. Πώς αποφάσισαν να κάνουν αυτό το μεγάλο ταξίδι;

Advertisement

«Ήταν οικονομικοί μετανάστες με κυβερνητική εντολή, γιατί ο μπαμπάς μου δούλευε στην Eθνική Tράπεζα και τον ακολούθησε η μαμά μου. Εκεί σπούδασε, έγκυος σ’ εμένα πήρε το πτυχίο της, και έτσι ξεκίνησαν οι ζωές μας με τον αδελφό μου. Οι γονείς μου είναι μαζί από τα 20, έρωτας με την πρώτη ματιά.»

Πώς θυμάσαι τα πρώτα χρόνια στο Τορόντο;

Advertisement

«Ήταν πολύ όμορφα και ήρεμα, σε αθλητικό σχολείο με γήπεδο για μπάσκετ και βόλεϊ. Πολύ χιόνι, βέβαια, σηκωνόταν η μαμά μου μία ώρα πριν για να καθαρίσει το drive way, γιατί το χιόνι κάλυπτε τα αυτοκίνητα. Φορούσαμε snow shoes για να πηγαίνουμε στο σχολείο.»

Αισθάνθηκες περισσότερο ξένη όσο μεγάλωνες στον Καναδά ή όταν επέστρεψες στην Ελλάδα;

«Στην Ελλάδα απλώς ένιωθα ότι η κουλτούρα είναι λίγο διαφορετική από τον Καναδά. Κατά τα άλλα δεν ένιωσα ποτέ ξένη και σε αυτό έπαιξε ρόλο η γλώσσα. Δεν ήμουν ποτέ το «Καναδεζάκι» που μιλούσε σπαστά Ελληνικά. Πήγαινα ελληνικό σχολείο κάθε Σάββατο.»

Ήθελες από μικρή να ασχοληθείς με τον αθλητισμό;

«Από τεσσάρων χρόνων ασχολούμαι και δεν έχω σταματήσει μέχρι σήμερα. Προέρχομαι κι από αθλητική οικογένεια, γιατί η μαμά μου έπαιζε μπάσκετ και ο μπαμπάς μου έκανε τριπλούν. Ξεκίνησα με κολύμβηση, αλλά στην πορεία άλλαξα άθλημα και μόλις μπήκα στο στάδιο της Κορίνθου είπα: «εδώ είμαστε». Από τότε που ξεκίνησα τον στίβο δεν τον άφησα.»

Σκέφτηκες κάποια στιγμή να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό;

«Λίγο πριν από τις σπουδές μου δεν ήθελα να μπω στη Γυμναστική Ακαδημία, ήθελα να αποκτήσω περισσότερες σφαιρικές γνώσεις και έλεγα πως αργότερα θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Έτσι επέλεξα την Αγροτική Οικονομία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.»

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης αποκάλυψε πρόσφατα ότι είναι νονός του αδελφού σου…

«Ναι, και ο μπαμπάς του. Ο «Σερ» ήταν κολλητός με τον παππού μου, τον μπαμπά της μαμάς μου, είχε παντρέψει τους γονείς μου στην Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη.»

Ο παππούς σου είχε σχέση με τη μουσική;

«Όχι, αντισυνταγματάρχης ήταν. Και πολύ αυστηρός, μάλιστα, καθόταν στο μπαλκόνι με την γκλίτσα και με περίμενε να γυρίσω από τις εξόδους μου. Βέβαια, σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει!» (γελάει)

Με τι ασχολήθηκες τελειώνοντας τις σπουδές σου;

«Μετά το μεταπτυχιακό, ανοίξαμε το νυχτερινό κλαμπ που έχουμε στο Λουτράκι, το «Marquee». Εξ ου και το διαμάντι στο χέρι μου, από τη γιαγιά Αδαμαντία, που έχουμε χάσει και μου είχε αδυναμία. Εγώ παράλληλα συνεχώς γυμναζόμουν, αν και δεν ήμουν ποτέ παιδί του γυμναστηρίου. Ξεκίνησα cross fit και pilates και το συνεχίζω μέχρι σήμερα.»

Έχετε φιλοξενήσει επωνύμους στο μαγαζί σας;

«Ναι, κάνουμε live κάθε χρόνο και φιλοξενούμε πολλούς καλλιτέχνες. Είχαμε φέρει τον Ηλία Βρεττό, που είναι ίδιος με τον αδελφό μου, τον Ηλία Καμπακάκη και σίγουρα θα περάσει ο Ηλίας Μπόγδανος μετά το Survivor.» (γέλια)

Πώς πήρες το διπλό σου όνομα, Καρολίνα-Ζακλίν;

«Ήταν ιδέα της μαμάς μου. Ήμασταν στον Απόστολο Παύλο στην Κόρινθο και δεν με βάφτιζε ο παπάς, γιατί το όνομα δεν ήταν χριστιανικό. Έπρεπε να πάμε στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου στην Περαχώρα, όπου έμενε μια τρομερή μοναχή και ρώτησε: «Πώς λένε το παιδί; Ζακλίν-Ζακ-Ιάκωβος-Ιακωβίνα! Ορίστε!».

Πώς αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή στο Survivor;

«Δεν αποφάσισα εγώ, έκανε τη δήλωση η κολλητή μου. Αφού, όταν με πήραν τηλέφωνο, δεν το πίστευα. Τελικά πήγα, γιατί πάντα μου άρεσαν τα αθλήματα, αν και δεν είχα παρακολουθήσει τα προηγούμενα Survivor, παρά μόνο αποσπάσματα.»

Η Έλίζαμπεθ Έλέτσι δηλώνει πως στο παιχνίδι έχει γίνει σεξ, κατάλαβες κάτι τέτοιο;

«Δεν έπεσε κάτι τέτοιο στη δική μου αντίληψη. Αν το έκαναν τα παιδιά, και το απόλαυσαν, είμαι OK με αυτό. Όμως το μόνο που μπορώ να σου πω, με μεγάλη ακρίβεια, είναι ότι δεν υπάρχουν ορμές, εκεί απλώς βγαίνουν τα ένστικτα επιβίωσης.»

Στην αρχή σε ρωτούσαν οι υπόλοιποι παίκτες πώς φαίνονται προς τα έξω;

«Ναι, συνέχεια. Αλλά δεν είπα τίποτα, γιατί υπάρχει αυστηρή οδηγία από την παραγωγή, να μη μεταφέρουμε καμιά πληροφορία απέξω.»

Τελικά είπες τη λέξη από τέσσερα γράμματα στη Μαριάνθη, για την οποία έγινε πολύς ντόρος;

«Δεν ειπώθηκε ποτέ. Εκείνη την ώρα που το έλεγε η Χριστίνα, δεν την καταλάβαινα καν. Όσο μιλούσαμε γι’ αυτό και της έδινα κάποια επιχειρήματα, αντιλαμβανόμουν ότι δεν μπορούσε να αντικρούσει τη θέση μου. Στο τέλος κατάλαβα πως όλα αυτό ήταν ένα «σκεύασμα» του Παππά.»

Μετά το Survivor θα συζητήσετε με τη Μαριάνθη, να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση μεταξύ σας;

«Δεν το κάναμε όταν ήμασταν 24 ώρες το 24ωρο μαζί, πιστεύεις ότι θα το κάνουμε τώρα που είμαστε αλλού; Ήταν κάτι που έγινε τότε και το αφήνουμε εκεί.»

Photo from Instagram @carolinajacq

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στο Survivor;

«Η επικοινωνία με τους δικούς μου. Η πείνα ήταν το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό πριν μπω, γιατί είχα την εμπειρία από τον αθλητισμό και ξέρω πως ένας αθλητής που δεν τρέφεται σωστά δεν μπορεί να αποδώσει. Τελικά, όμως, έγινε το τελευταίο πράγμα στη λίστα. To ότι δεν είχα επικοινωνία με τους δικούς μου, να ακούσω μια δική τους κουβέντα, μου στοίχισε, όπως και στους περισσότερους amigos. Το δυσκολότερο επίσης ήταν ότι βρισκόμουν σε έναν κύκλο με συγκεκριμένους ανθρώπους στο παιχνίδι, με τους οποίους και έπρεπε να συναναστρέφομαι.»

Σκέφτηκες περισσότερο τους δικούς σου κάποιο βράδυ;

«Κάθε βράδυ το συζητούσαμε, ο καθένας έλεγε τις ιστορίες του. Από ένα σημείο και μετά, επειδή είχαμε απώλεια μνήμης, όλοι οι παίκτες επαναλαμβανόμασταν. Από μια άποψη ήταν ωραίο, γιατί κάθε μέρα είχαμε θέμα συζήτησης. (γέλια) Έπεσε πολύ κλάμα, βέβαια. Δυστυχώς ήμουν άτυχη με τα έπαθλα επικοινωνίας, θυμάμαι μια φορά που φτάσαμε κοντά και κόντεψα να πέσω στα Τάρταρα, επειδή δεν άκουσα τη μαμά μου, ένιωθα κενή.»

Συζητήθηκε πολύ έντονα το μπάνιο που κάνατε γυμνοί με τα υπόλοιπα παιδιά. Σε προβλημάτισε το γεγονός ότι υπήρχαν κάμερες;

«Γυμνισμό ήθελα να κάνω από την πρώτη μέρα που έφτασα στην παραλία. Για μένα δεν υπήρχαν κάμερες, από τη στιγμή που μπήκα αποφάσισα πως δεν θα πιεστώ. Όπως ήμασταν στην παραλία και συζητούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, προέκυψε η κουβέντα αυτή και έγινε. Γενικά το να απελευθερώνεσαι και να τα έχεις καλά με το σώμα σου, είναι ό,τι πιο ωραίο υπάρχει. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ντροπή για το κορμί του. Καλύπτονταν τα επίμαχα σημεία.»

Ο γαμπρός του Τριανταφύλλου είπε: «Η Καρολίνα δεν μπορεί να μιλά για ηθική εφόσον ξεγυμνώνεται», ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό; Γιατί, όταν κάποιος είναι γυμνός, είναι ανήθικος; Πώς σου φάνηκε η αντίδραση της Ελένης, που καθόταν δίπλα σου;

«Ήταν όλα τα λεφτά, Αλλά ήταν ένα μήνυμα και σ’ εκείνη, να νιώσει πιο ωραία. Είναι το σώμα σου και σ’ αυτό θα ζήσεις όλη σου τη ζωή. Ήταν πολύ ευγενική, έλεγε «σιγά μη σας πάρω μάτι», και φορούσε την μπαντάνα όλη την ώρα.»

Έφυγες περισσότερα ή λιγότερα κιλά από το Survivor;

«Μπήκα με περισσότερα κιλά, γιατί ειδικά τις τελευταίες μέρες η μαμά μου με… μπούκωνε. Ήμουν σίγουρη ότι θα ατροφήσω, μέχρι να συνηθίσει το σώμα μου, γιατί ούτως ή άλλως δεν είχα πολύ λίπος πριν. Δεν ξέρω πόσα κιλά έχασα μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν ήταν πολλά.»

Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς όταν πήγες στον Άγιο Δομίνικο ή όταν επέστρεψες;

«Μίλησα με τον Παύλο Γαλακτερό και μου είπε πως έκανε τρεις εβδομάδες για να ανέβει στο κρεβάτι του, κοιμόταν στο πάτωμα. Εγώ έχασα τον ύπνο μου, μάλλον έχω μακροχρόνιο jet lag, όμως προσαρμόστηκα στο στρώμα. Όταν μπήκα έκανα 4-5 μέρες για να συνηθίσουν οι αρθρώσεις μου στο σανίδι, αλλά μετά προσαρμόστηκα στην πραγματικότητα εκεί. Όταν πήγαμε στις Μπαχάμες, κάναμε μπάνιο, επιστρέψαμε και φορέσαμε ξανά τα ρούχα μας, λέγαμε πόσο μας βρομάνε. (γέλια) Είχαμε συνηθίσει τόσους μήνες τη μυρωδιά της φύσης. Μόλις βγήκα από το παιχνίδι και πήγα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, δεν μπορούσα να ανάψω το φως, είχα ξεχάσει και δεν ήξερα πώς να γυρίσω τον διακόπτη και ζήτησα βοήθεια. Έκανα μία ώρα για να περιηγηθώ στο Ίντερνετ.»

Τώρα που βγήκες από το Survivor έχεις προσαρμοστεί στο γεγονός ότι γίνεται πανικός για το παιχνίδι και σε γνωρίζουν στον δρόμο;

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως, αλλά αυτό που λαμβάνω σε μηνύματα είναι ότι οι fans μου με είχαν «διαβάσει» χωρίς καν να τους μιλήσω, κάτι που με χαροποιεί πολύ.»

Σ’ την πέφτουν στα μηνύματα;

«Ναι υπήρχαν και τέτοια μηνύματα, αλλά δεν έχω προλάβει να απαντήσω. Θέλω λίγο τον χρόνο μου να προσαρμοστώ. Έχω δεχτεί κολακευτικά σχόλια, ειδικά στην ένωση έγινε χαμός με το φόρεμα. Ήταν το φόρεμα που είχε φορέσει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στα MadWalk. Το είχες δει; Φυσικά και το είχα δει. Της πήγαινε πολύ, και σ’ εμένα άρεσε πολύ όταν το είδα πάνω μου. Είχα πει κιόλας ότι νιώθω πιο sexy από ποτέ!»

Ποια είναι τα σχέδιά σου από εδώ και πέρα;

«Μου λείπει πολύ η δουλειά μου. Στα τελευταία workout που κάναμε με την Ελένη, τής το είχα πει. Μας έλειπε γενικά η καθημερινότητά μας, εμένα μου έλειψε το γυμναστήριο και οι ασκούμενοί μου. Τα σχέδιά μου είναι να ξαναβρώ τους ρυθμούς μου και να μπω σε mode γυμναστικής και pilates όπως έκανα πριν.»

Στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί από τον Γιώργο Κακογιάννη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement