Υπόθεση Παντελίδη – Οριστική απόφαση: Οδηγός ήταν ο Παντελής – Δεν οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου

Στο αρχείο μπαίνει μία πολυσυζητημένη δικαστική υπόθεση, αυτή του τροχαίου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο στις 18 Φεβρουαρίου 2016.

Advertisement

Σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση του Εισαγγελέα για το αν η μαρτυρία που είχε κατατεθεί πρόσφατα στις Αρχές κι ανέφερε ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου και ο τραγουδιστής καθόταν στη θέση του συνοδηγού, γίνεται δεκτή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας χαρακτήρισε τον μάρτυρα που εμφανίστηκε «όψιμο» και ότι η μαρτυρία του δεν συνάδει με το λοιπό αποδεικτικό υλικό που έχει κατατεθεί.

Advertisement

Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη ήταν οι συνεπιβάτιδες στο αμάξι που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης.

Η απόφαση έγινε σήμερα γνωστή με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Φρόσως Κυριάκου και της Μίνας Αρναούτη στην οποία αναφέρεται:

Advertisement

Σχετικά με την υπόθεση των εντολέων μας κ.κ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ, την οποία χειριζόμαστε τα τελευταία 5 έτη, είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε το παρόν δελτίο τύπου προκειμένου να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της.

1. Για την υπόθεση, αυτή, θυμίζουμε ότι είχαν εκδοθεί 2 εισαγγελικές διατάξεις που είχαν απορρίψει όλα τα στοιχεία των μηνυτών μας, και είχαν καταλήξει ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης.

2. Κατόπιν αίτησης των μηνυτών μας, μετά σχεδόν 5 έτη από το συμβάν ανεσύρθη η υπόθεση από το αρχείο και αξιολογήθηκε μαζί με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία η κατάθεση ενός όψιμου μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οδηγός στο μοιραίο τζίπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

3. Κατόπιν των εκτενών και αναλυτικών εγγράφων εξηγήσεών μας προς τον Κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο ως άνω μάρτυς χαρακτηρίστηκε «όψιμος» και ότι η μαρτυρία του δεν συνάδει με το λοιπό αποδεικτικό υλικό και απερρίφθη εκ νέου η έγκληση των μηνυτών μας, δεχόμενος ο Κ Εισαγγελέας ότι οδηγός ήταν ο Θανών Παντελής Παντελίδης.

4. Κατόπιν προσφυγής των μηνυτών μας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η διάταξη αυτή του Κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ήταν εσφαλμένη, εξεδόθη εν τέλει νέα διάταξη από την Κ Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, η οποία απέρριψε την προσφυγή των μηνυτών μας και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι οδηγός ήταν ο Θανών Παντελής Παντελίδης.

5. Ήδη δηλαδή, στα 5 αυτά έτη, έχουν επιληφθεί της υπόθεσης αυτής 3 διαφορετικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εκδώσει 4 Εισαγγελικές διατάξεις, με τις οποίες κατέληξαν βάσει επιστημονικών συμπερασμάτων και μαρτυριών ότι οδηγός ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης, μη υπαρχόντων ενδείξεων κάν για την παραπομπή των εντολέων μας στο ακροατήριο.

6. Σήμερα εκκρεμούν στην δικαιοσύνη οι αγωγές αποζημίωσης μας εκ του τροχαίου ατυχήματος καθώς και οι μηνύσεις που έχουμε υποβάλλει εναντίον των μαρτύρων που κατέθεσαν όψιμα στην υπόθεση αυτή, και οι οποίες θα αχθούν μέχρι την τελική ποινική καταδίκη τους, ενώ είναι σαφές ότι θ ασκηθούν και αγωγές αποζημίωσης εναντίον όσων μας έχουν δυσφημήσει μέχρι σήμερα, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή και υπόληψη των εντολέων μας.

7. Θυμίζουμε τέλος, ότι η δικαιοσύνη είναι κριτής κάθε υπόθεσης, η οποία έχει πλήρη γνώση της κάθε δικογραφίας και κανείς άλλος.

ΑΘΗΝΑ 18/1/2021

ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΠΡΟΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement