Μεσοθεραπεία η Dermapen; Ποια είναι η διαφορά!

Η μεσοθεραπεία και το Dermapen είναι θεραπείες που πραγματοποιούνται στο ινστιτούτο αισθητικής και περιλαμβάνουν μικροσκοπικές βελόνες, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Advertisement

Ενώ στη μεσοθεραπεία διεισδύεται το υλικό με βελόνα απευθείας στα βαθύτερα επίπεδα της επιδερμίδας, η μικρό-βελόνες (Dermapen) διεισδύουν το υλικό δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές επιφανειακά στην επιδερμίδα.

Όμως, και οι δύο θεραπείες μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των ρυτίδων, στη βαθιά ενυδάτωση, στη λεύκανση κτλ.

Advertisement

Για να εξηγήσουμε τη διαφορά, ας την αναλύσουμε, έτσι;

Μεσοθεραπεία

Advertisement

Με πρωτοπορία ενός Γάλλου γιατρού τη δεκαετία του ’50, η Μεσοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση μιας ομάδας μικρών, λεπτών βελόνων για την ένεση ενός μείγματος δραστικών συστατικών. Αυτά πηγαίνουν απευθείας στο μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας σας βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα.

Τα δραστικά συστατικά που διεισδύουμε βασίζονται στο τι θέλουμε να θεραπεύσουμε.

Εάν θέλουμε  να αναζωογονήσουμε το δέρμα γενικά, θα χρησιμοποιήσουμε  παράγοντες ανάπτυξης, πεπτίδια, βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ και πολλά άλλα.

Καθώς εφαρμόζουμε τοπικό αναισθητικό, η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου μία ώρα. Θα χρειαστείτε μια σειρά από θεραπείες για καλύτερα αποτελέσματα, συνήθως 4 έως 8.

Για γενική αναζωογόνηση, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καθόλου χρόνος διακοπής.

Μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και θα αισθανθείτε λίγο προσωρινή ξηρότητα ή αίσθημα «καψίματος» μέχρι τη δεύτερη μέρα.Υποχωρεί εντός τριών ημερών.

Πλεονεκτήματα της Μεσοθεραπείας

  • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου
  • Μπορεί να στοχεύσει στην υπερμελάχρωση
  • Η θεραπεία είναι γρήγορη και ανώδυνη
  • Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος

Μειονεκτήματα της Μεσοθεραπείας

  • Ερυθρότητα για 1-3 ημέρες
  • Δερματική βελόνα δέρματος

Το Dermapen εκτελείται με ασφάλεια – και με μεγάλη επιτυχία – για χρόνια. Όπως και η μεσοθεραπεία, αυτό σημαίνει τη χρήση λεπτών βελόνων που μπορούν να ρυθμιστούν σε μήκος ώστε να διεισδύσουν στο δέρμα σας. Ο σκοπός τους είναι αποκλειστικά να κάνουν μια μυριάδα μικρών «πληγών» που διεγείρουν το δέρμα, να «επουλωθεί» μέσω της παραγωγής περισσότερου κολλαγόνου. Αυτό το καθιστά πολύ χρήσιμο για τη γενική αναζωογόνηση του δέρματος, καθώς και για τη στόχευση των ρυτίδων, των διευρυμένων πόρων και των ουλών της ακμής.

Όπως και η μεσοθεραπεία, η διαδικασία είναι ανώδυνη χάρη στην εφαρμογή ενός τοπικού αναισθητικού. Για άλλη μια φορά, η θεραπεία διαρκεί περίπου μια ώρα. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα χρειαστείτε μια σειρά από θεραπείες, περίπου 6 έως 12, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της κατάστασης του δέρματός σας.

Όσον αφορά το χρόνο αποθεραπείας, αυτός είναι ελάχιστος επειδή, καθώς οι πληγές είναι τόσο μικρές, η επιδερμίδα σας θα επουλωθεί σε λίγες ώρες. Σχετικά με την εμφάνιση, θα φαίνεται ότι έχετε ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα, αλλά αυτό θα βελτιωθεί εντός 24 έως 48 ωρών. Ευτυχώς μπορείτε να φορέσετε ένα ίδρυμα θεραπείας όπως το Lycogel αμέσως μετά τη διαδικασία, καθώς και ένα κανονικό την επόμενη μέρα.

Πλεονεκτήματα του Dermapen

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου

Μπορεί να στοχεύσει διευρυμένους πόρους, ουλές και υπερμελάνχρωση

  • Η θεραπεία είναι γρήγορη και ανώδυνη
  • Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος
  • Μειονεκτήματα του Dermapen
  • Υπάρχει ερυθρότητα μετά τη διαδικασία, αλλά είναι παροδική.

Συμπερασματικά

Ενώ τόσο η μεσοθεραπεία όσο και το Dermapen περιλαμβάνουν μικροσκοπικές βελόνες και και οι δύο μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η πρώτη μπορεί επίσης να μειώσει το λίπος και η δεύτερη είναι μια πιο αποτελεσματική επιλογή εάν θέλετε να στοχεύσετε τις ρυτίδες και τις ουλές ακμής. Όσον αφορά την υπερμελάγχρωση, τόσο η Μεσοθεραπεία όσο και το Dermapen είναι χρήσιμα. Ωστόσο, η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για επίμονα σημεία, καθώς μπορείτε να το στοχεύσετε με συστατικά που τονώνουν το δέρμα.

Ζέτα Νικολούλη

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement