Κατερίνα Παναγοπούλου: «Καθιστούσα σαφές σε κάθε δουλειά ότι υπάρχει ένα αυστηρά οριοθετημένο πεδίο πέρα από το οποίο δε μπορεί να περάσει τίποτα»

«Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που ασκούσαν ψυχολογική βία στους υφισταμένους τους. Δυστυχώς στο χώρο μας αυτό συμβαίνει. Υπάρχει ψυχολογική βία. Ευτυχώς δε έχω δεχθεί ποτέ σωματική βία ή σεξουαλική παρενόχληση…»

Advertisement

Η μεταγραφή της στο Μεγάλο κανάλι, το στοίχημα ενημέρωσης που έχει κερδηθεί ήδη με από τους πρώτους μήνες εντατικής δουλειάς, το βελούδινο διαζύγιο της με το Star, οι δύσκολες στιγμές που βίωσε αλλά και τα φαινόμενα λεκτικής βίας και εκφοβισμού στο χώρο εργασίας. Η Κατερίνα Παναγοπούλου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευτυχισμένη αφού κάνει επιτυχημένα τη δουλειά της με τους όρους της αισθητικής που η ίδια επέλεξε. Η δημοσιογράφος μίλησε αποκλειστικά στο 7ΜΕΡΕΣΤV και τον Γιάννη Βίτσα.

Έξι μήνες πια στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού ενημερώνεις τους τηλεθεατές κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό το καινούργιο στοίχημα;

Advertisement

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχουν περάσει έξι μήνες. Αυτό το διάστημα κύλησε σαν νερό. Ήταν τρομερά δημιουργικό. Όταν αποφάσισα να κάνω τη μεταγραφή στο Mega δεν περίμενα ότι θα βρω αυτές τις ιδανικές εργασιακές συνθήκες. Πρόκειται για ένα ιστορικό κανάλι. Κάθε ημέρα κερδίζουμε το στοίχημα της ενημέρωσης με πάρα πολύ δουλειά όλοι οι συντελεστές. Πιστεύουμε πάρα πολύ σ’ αυτό το εγχείρημα. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού στηρίζει τους εργαζόμενους. Μας δείχνει εμπιστοσύνη και μας σέβεται. Αισθανόμαστε σιγουριά και κάνουμε απερίσπαστα και με δημιουργικότητα τη δουλειά μας. Είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό το βήμα στο Μεγάλο κανάλι. Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Η πρόκληση κάθε ημέρα είναι διαφορετική.

Η αλήθεια ότι μέχρι να καταλήξεις στο Μega σε διεκδίκησαν πολλοί μνηστήρες. Μου έκανε εντύπωση ότι το 2019 ουσιαστικά παρά το ότι ήσουν από τα πρόσωπα που ήθελε πολύ ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν επέλεξες να αναλάβεις το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1. Ποιος είναι ο λόγος;

Advertisement

Ο λόγος που δεν αποφάσισα να το κάνω τότε ήταν το ότι είχα ένα συμβόλαιο σε ισχύ με το STAR που ήθελε αρκετό διάστημα για να ολοκληρωθεί. Μόλις είχα ξεκινήσει την παρουσίαση δελτίων. Ήταν ακόμη πολύ αρχή και δεν ήθελα να αθετήσω το λόγο μου απέναντι σε ένα κανάλι που μου είχε δείξει εμπιστοσύνη. Η πρόταση ήταν για το καθημερινό δελτίο της ΕΡΤ και για μία εβδομαδιαία εκπομπή. Έτσι παρέμεινα στην υπάρχουσα δουλειά. Την επόμενη χρονιά προστέθηκε η πρόταση από το Μεγάλο κανάλι. Όταν μίλησα με την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού αισθάνθηκα πώς αυτό είναι το βήμα που θέλω να κάνω.

Το διαζύγιο με το Star θα έλεγα πώς ήταν βελούδινο.

Ήταν πράγματι βελούδινο. Είχα αισθανθεί ότι είχε ολοκληρωθεί τότε ένας κύκλος, οπότε το εξήγησα το αντιλήφθηκαν και με αποδέσμευσαν διότι το συμβόλαιο μου έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή στη διαδρομή σου έως σήμερα;

Έχω βιώσει απογοητεύσεις. Αρκετές φορές έχω κλάψει γιατί κάποιος μπορεί να με αδίκησε ή κάτι να μην πήγε έτσι όπως το περίμενα. Με διαλύει το να μη με εμπιστεύονται. Πάντοτε όμως στις δυσκολίες κάνω μία στρατηγική υποχώρηση και όταν βρω τις κατάλληλες συνθήκες προχωρώ στο επόμενο βήμα.

Το ζήτημα του εργασιακού εκφοβισμού αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης των ημερών. Έχεις βιώσει βία σε δουλειά;

Σωματική όχι. Δε μου έχει συμβεί. Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που ασκούσαν ψυχολογική βία στους υφισταμένους τους. Δυστυχώς στο χώρο μας αυτό συμβαίνει. Υπάρχει ψυχολογική βία. Ευτυχώς δε έχω δεχθεί ποτέ σωματική βία ή σεξουαλική παρενόχληση. Γενικά ενώ κάνω πλάκα στο χώρο εργασίας, επιδιώκω πάντα να δημιουργείται ένα φιλικό ή οικογενειακό κλίμα είμαι αυστηρή στα όρια που θέτω. Μπήκα πολύ μικρή σ’ αυτό το χώρο. Σπούδαζα ακόμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επειδή ήμουν πάντοτε η μικρή στην εκάστοτε εργασία δημιουργούσα ένα τοίχος προστασίας. Καθιστούσα σαφές σε κάθε δουλειά ότι υπάρχει ένα αυστηρά οριοθετημένο πεδίο πέρα από το οποίο δε μπορεί να περάσει τίποτα. Όποιος επιχείρησε να το περάσει έστω και σε λεκτικό επίπεδο με το να φωνάξει παραπάνω απ’ όσο έπρεπε με τον τρόπο μου το έκοβα. Ήμουν τυχερή βέβαια γιατί δεν είχα απέναντι μου ανθρώπους να μου επιτεθούν σεξουαλικά ή να πράξουν κάτι από αυτά τα οποία ακούμε και φυσικά καταδικάζω. Όποτε πήγαινε να ξεφύγει κάτι σε επίπεδο κακοποιητικής συμπεριφοράς το έκοβα το επόμενο λεπτό.

Πώς ονειρεύεσαι να είσαι επαγγελματικά έπειτα από ένα χρόνο;

Εύχομαι να σου πω ότι έκανα τη δουλειά μου με τους όρους της αισθητικής που επέλεξα και βρήκε την ένθερμη ανταπόκριση του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 7ΜΕΡΕΣΤV

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement