Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Επιτάσσονται εκτάκτως ιδιωτικές κλινικές από το υπουργείο υγείας!

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην συμπρωτεύουσα το τελευταίο διάστημα οδήγησε το υπουργείο Υγείας στην απόφαση να επιτάξει 2 ιδιωτικές κλινικές ώστε να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα κρούσματα στην πόλη, που χρειάζονται άμεσα νοσηλεία.

Advertisement

Αρχικά το υπουργείο ζήτησε χθες τη διάθεση 200 κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, από τους ιδιοκτήτες των κλινικών, οι οποίοι όμως απάντησαν αρνητικά.

Κι έτσι η απόφαση της επίταξης ήταν μονόδρομος.

Advertisement

Νωρίς λοιπόν σήμερα το πρωί Παρασκευή, το υπουργείο ανακοίνωσε πως προχωρά με ΦΕΚ, στην επίταξη δυο κλινικών για 15 ημέρες. Και τις αμέσως επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την μεταφορά non covid ασθενών από τις κλινικές αυτές σε άλλες και η μεταφορά ασθενών covid στις δυο αυτές κλινικές.

Οι 2 κλινικές που επιτάσσονται είναι η Γενική Κλινική Λυσίμαχος του προέδρου των ιδιωτικών κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού και η Euromedica Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας:

«Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ.»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement