Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Η Finos Film γιορτάζει με τους μικρούς της πρωταγωνιστές

«Χρόνια πολλά» σε όλα τα παιδιά του κόσμου εύχεται η Finos Films στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού. Η εταιρία παραγωγής ταινιών δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο με σκηνές στις οποίες πρωταγωνιστούν σημαντικοί ήρωες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Advertisement

Σε αυτό το βίντεο, πρωταγωνιστές είναι οι μικροί ήρωες και «κομπάρσοι» διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Θανάσης Βέγγος.

«Σήμερα γιορτάζουν τα παιδιά, οι μικροί ήρωες με την πιο αυθεντική επίδραση στις ζωές μας. Χρόνια πολλά, καλά και υπέροχα σε όλα τα παιδιά του κόσμου!» γράφει η Finos Films.

Advertisement

Η Ημέρα του Παιδιού είναι μια αναμνηστική ημερομηνία που εορτάζεται κάθε χρόνο προς τιμή των παιδιών, των οποίων η ημερομηνία τήρησης ποικίλλει ανά χώρα. Το 1925, η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά στη Γενεύη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Ευημερία των Παιδιών. Από το 1950, γιορτάζεται την 1η Ιουνίου στις περισσότερες κομμουνιστικές και μετα-κομμουνιστικές χώρες.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού εορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου για να τιμήσει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1959.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement