Αγγελική Κιντώνη: Ο Ήλιος της Λένας είναι ο Ντίνος

Ένα βιογραφικό που άφησε στο γραφείο της παραγωγής, της έδωσε την ευκαιρία να περάσει από τη διαδικασία του κάστινγκ και την ευκαιρία να πάρει τον ρόλο της Λένας στην καθημερινή δραματική σειρά «Ήλιος» του ΑΝΤ1. Η Αγγελική Κιντώνη ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών και κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Η νεαρή ηθοποιός μάς μιλάει για τη ηρωίδα της και τις εξελίξεις στη σειρά.

Advertisement

Από τη φιλοσοφική σχολή στην υποκριτική. Τι μεσολάβησε;

«Αγαπούσα το αντικείμενο σπουδών στη φιλοσοφική, όμως κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να ξεφύγω από τη θεωρία. Είχα γραφτεί σε εργαστήριο υποκριτικής, σε μαθήματα κεραμικής με πηλό, πήρα ποδήλατο! Ξεκίνησα δηλαδή πιο διερευνητικά και στη σχολή ανακάλυψα ότι το θέατρο με βοηθάει να καλλιεργήσω πτυχές του χαρακτήρα μου, όπως την επικοινωνία, τον αυτοσχεδιασμό… και κάπως πήγε μετά από μόνο του. Και οι δύο χώροι μού αρέσουν γιατί μελετούν τον άνθρωπο και τις σχέσεις».

Advertisement

Μας συστηθήκατε τηλεοπτικά μέσα από την κωμωδία του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος» αλλά και «Το κόκκινο ποτάμι» του OPEN. Δύο παραγωγές με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις. Αυτό για σας ήταν ένα τεστ… ετοιμότητας;

«Δούλεψα σε αυτές τις παραγωγές όταν ήμουν στη σχολή. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να δω τις διαφορετικές ανάγκες που έχουν τα γυρίσματα αναλόγως το είδος της σειράς. Για παράδειγμα, στο καθημερινό οι χρόνοι είναι τόσο γρήγοροι που ο ηθοποιός πρέπει να έχει ευστροφία και γρήγορη αντίληψη και να αποδώσει αμέσως. Στο “Κόκκινο ποτάμι” μπορεί να χρειάζονταν δύο μέρες γυρισμάτων για μια σκηνή κάποιων δευτερολέπτων. Νομίζω ότι οι μικροί ρόλοι ετοιμάζουν το οπλοστάσιο των νέων ηθοποιών από την άποψη ότι παίρνεις εφόδια, πόσω μάλλον όταν αυτά προέρχονται και από την κωμωδία και από το δράμα».

Advertisement

Φέτος συμμετέχετε σε μια εξίσου μεγάλη παραγωγή. Πώς προέκυψε η συνεργασία;

«Μπήκα στο γραφείο παραγωγής χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Αφησα βιογραφικό και περίμενα να με πάρουν τηλέφωνο. Με κάλεσαν τελικά δύο μήνες αργότερα για κάστινγκ. Πολύ πρόσφατα έμαθα κάτι κι οφείλω μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Θωμόπουλο που με πρότεινε στην παραγωγή κι εγώ μέχρι τώρα δεν το γνώριζα καν».

Υποδύεστε τη Λένα, ένα νεαρό κορίτσι που μπαίνει στα βαθιά της ζωής. Ο φίλος της αρχικά φυλακίζεται αδίκως κι αφού περνάει αυτή η περιπέτεια, η κοπέλα μένει έγκυος και είναι μόλις 17 ετών. Πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη αυτή η συνθήκη;

«Η Λένα καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις που την ωριμάζουν στην πορεία. Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και το πώς τη διαχειρίζονται δύο νέα παιδιά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό ζήτημα, καθώς πάντα υπάρχουν οι αμφιβολίες κι ο φόβος για το άγνωστο. Ευτυχώς στην περίπτωσή της είχε τον Διονύση που ως δεύτερος πατέρας της τη στήριξε στις επιλογές της και την υποστήριξε συναισθηματικά, ενώ θα μπορούσε να την είχε απορρίψει κι εκείνος. Επιπλέον το ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και απέβαλε την καθιστά θύμα τρίτων και της στιγμής. Δεν μπορεί να διαχειριστεί την αδικία και περνάει ενοχικά στάδια κατηγορώντας και τιμωρώντας τον εαυτό της».

Ο πατριός της είναι πάντα δίπλα της. Νιώθει πως μπορεί να του εκμυστηρευτεί τα πάντα;

«Μέχρι στιγμής ο Διονύσης έχει συμπαρασταθεί έμπρακτα στη Λένα και έχει κερδίσει τελικά την απόλυτη εμπιστοσύνη της».

Όταν χάνει το μωρό η αντίδρασή της είναι να χωρίσει. Τη δικαιολογείτε;

«Διάβασα ότι είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο να διαλύονται οι σχέσεις μετά από αποβολή ή απώλεια ενός μωρού. Η ψυχολογία της ήταν σε εύθραυστη κατάσταση και προσπάθησε να προστατέψει τον εαυτό της από τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα. Φυσικά και τη δικαιολογώ, όπως και όποια γυναίκα θα βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση».

Άλλαξε γνώμη στην πορεία.

«Όπως είδαμε, συνειδητοποιεί τι είναι σημαντικό γι’ αυτήν και ζητάει από τον Ντίνο συγγνώμη».

Έχει πέσει σε κατάθλιψη;

«Σίγουρα ήταν ένα καταθλιπτικό επεισόδιο γιατί απομόνωσε τον εαυτό της από τον σύντροφο της και το σχολείο, έχασε το ενδιαφέρον της για τις σπουδές και τα υπόλοιπα πράγματα, ήταν ενοχική και κατηγορούσε τον εαυτό της ότι εκείνη φταίει που έχασε το μωρό. Δεν θα έλεγα όμως ότι είχε κατάθλιψη. Στάθηκε γρήγορα στα πόδια της».

Θα αργήσει να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής της;

«Σιγά-σιγά το ξεπερνάει και προγραμματίζει το μέλλον της».

Ο Πέτρος είναι πάντα ερωτευμένος μαζί της. Θα υπάρξει τελικά ειδύλλιο μεταξύ τους ή θα τα ξαναβρεί με τον Ντίνο;

«Προς το παρόν η Λένα είναι ακόμη πολύ ερωτευμένη με τον Ντίνο!».

Η Λένα είναι ένα ευαίσθητο κορίτσι. Καλείται να ωριμάσει όμως γρήγορα. Αυτό θα επηρεάσει και τις επιλογές της από δω και στο εξής;

«Ωριμάζει αλλά κρατάει και χαρακτηριστικά της ηλικίας της».

Πώς προβλέπετε να εξελίσσεται ο ρόλος σας στα προσεχή επεισόδια;

«Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τη Δάφνη που συμβάλλει στο να αλλάξουν τα δεδομένα και υπάρχουν και ζήλιες σχετικά με τον Ντίνο».

Υπάρχουν πολλές αστυνομικές ιστορίες που ανοίγονται. Θα εμπλακεί η Λένα σε κάποια από αυτές;

«Η Λένα στη συνέχεια μαθαίνει κάποια πράγματα σχετικά με μια κρυφή υπόθεση του Δημήτρη, προσωπική».

Ποιος είναι ο «Ήλιος» στη ζωή της Λένας και ποιος στη δική σας;

«Για τη Λένα ο ήλιος της είναι ο Ντίνος. Πιστεύω όμως πως στη ζωή τον ήλιο, δηλαδή την ευτυχία, τον φτιάχνουμε εμείς με απλά υλικά και ανά πάσα στιγμή».

Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement