Πως να επιλέξουμε την σωστή τραπεζαρία για το σπίτι μας!

Ζητάμε πολλά από την τραπεζαρία μας. Γιατί μετά τον καναπέ, ίσως και το κρεβάτι, είναι το πιο σημαντικό έπιπλο στο σπίτι μας. Εκεί τρώμε, πολλές φορές δουλεύουμε, μοιραζόμαστε στιγμές με τους φίλους μας… Οπότε, πριν αποφασίσουμε τι τραπεζαρία θέλουμε, πρέπει να σκεφτούμε πολλούς παράγοντες! Ωραίες οι φωτογραφίες στο pinterest και στο Instagram, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, πρωτεύουσα σημασία έχει η άνεσή μας.

Advertisement

Πολλά τα υλικά… τζάμι, μάρμαρο, ξύλο, συνθετικά υλικά…

Καταρχάς, πρέπει να σκεφτούμε το στύλ και την αισθητική που ήδη έχουμε. Αυτό ή θα το ακολουθήσουμε ή θα πάμε κόντρα. Μπορεί το σπίτι μας να ειναι κλασσικό, αλλά με ένα εκκέντρικο κομμάτι, π.χ. σε έντονο χρώμα να κάνουμε statement. Σιίγουρα αυτή η επιλογή απαιτεί εμπειρία ή τη συμβουλή ενός ειδικού.

Advertisement

Δεύτερον, πρέπει να σκεφτούμε καλά το υλικό. Πολλές φορές, για παράδειγμα, βλέπουμε μια υπέροχη τραπεζαρία από τζάμι και μας γοητεύει η διαφάνειά της, αλλά εάν αυτό είναι και το βασικό μας τραπέζι και έχουμε μικρά παιδιά, ίσως η καθαριότητά της να μας δυσκολέψει.
Άλλο παράδειγμα. Εάν έχουμε ένα μίνιμαλ ντεκόρ στο σπίτι, το να διαλέξουμε μια μαρμάρινη τραπεζαρία θα δώσει μια νότα κομψότητας σε σχέση με το να διαλέγαμε μία απο συνθετικό υλικό.

Τέλος, ορίζουμε έναν προϋπολογισμό. Πρέπει να σκεφτούμε τα χρήματα που θέλουμε να δώσουμε. Αλλά εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι π.χ. ένα πολύ καλό ξύλο, όπως η καρυδιά, μπορεί να είναι ακριβό αλλά σίγουρα είναι αντοχής και μπορεί να καταλήξει ενα έπιπλο ζωής.

Advertisement

Μην ξεχνάτε σε ό,τι κάνετε την προσωπικότητά σας!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement