Σπίτι & Διακόσμηση όπως το κάνουν οι Γάλλοι

Όταν μιλάμε για μόδα, αισθητική, κουλτούρα σίγουρα το μυαλό όλων μας πηγαίνει στην Γαλλία. Για αιώνες καθορίζουν τις πορείες από την διακόσμηση στο σπίτι τους έως την μαγειρική.

Advertisement

Σήμερα θα δούμε 5 στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να τους μοιάσουμε λίγο στον τρόπο που διακοσμούν τους χώρους τους.

Ένταση

Advertisement

Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τα έντονα χρώματα ούτε τα παράξενα σχήματα. Αντιθέτως, οι Γάλλοι ξέρουν πως το να τολμούν χωρίς όμως να πολύ φορτώνουν τον χώρο, δηλαδή με 3-4 statement κομμάτια, σε μια βάση πιο φυσική για την οποία έχουμε μιλήσει και σε άλλα άρθρα, ο χώρος μας θα αποκτήσει έντονο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Χρησιμοποιούμε τις ατέλειες προς όφελός μας

Advertisement

Τα περισσότερα σπίτια έχουν μια μίξη πραγμάτων. Κομμάτια ακριβά χρόνων, άλλα πιο οικονομικά που μας «γυάλισαν» κάποια στιγμή και τα πήραμε. Ίσως κάποια δώρα που δεν θα διαλέγαμε ποτέ να κοσμούν αυτήν την στιγμή την τραπεζαρία μας. Βρίσκοντας τον σωστό τρόπο να τα συνδυάσουμε θα καταφέρουμε ένα mix and match όπως οι Γάλλοι. Δεν χρειάζεται οι καρέκλες της τραπεζαρίας μας να είναι όλες ίδιες.

Συνδυασμός καθημερινού και επίσημου στυλ

Δημιουργήστε έναν φιλόξενο χώρο με τα έπιπλα που σας βολεύουν κατά βάση. Διαλέξτε τον πιο βολικό καναπέ αλλά και την πιο μαλακή πολυθρόνα τραπεζαρίας, τι πιο σημαντικό να καθόμαστε άνετα όταν τρώμε. Συνδυάστε με τον αγαπημένο σας πολυέλαιο ή το «τελευταία λέξη της μόδας» φωτιστικό σας. Σίγουρα θα ταιριάξει. Άλλωστε οι Γάλλοι έτσι ντύνονται.

Παιχνίδι με τα χρώματα

Στα παριζιάνικα διαμερίσματα σίγουρα δεν πρωταγωνιστούν τα χρώματα αλλά πιο φυσικές και γήινες, ξεκούραστες αποχρώσεις. Κάποιο παιχνίδισμα βέβαια με το χρώμα είναι επιτρεπτό, ειδικά όταν είναι μη αναμενόμενο. Προτιμούμε χρώμα σε κάποιο σκαμπό ή σε κάποιο art print .Γιατί όχι και σε κάποιο βάζο.

Μην ακολουθείς τους κανόνες

Όπως και στο ντύσιμό τους έτσι και στους προσωπικούς χώρους δεν ακολουθούν τις τάσεις. Φτιάξε τους δικούς σου κανόνες συνδύασε υλικά που κάνουν εσένα χαρούμενο και ας μην σχεδιάστηκαν για τον χώρο που εσύ θες να τα βάλεις. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο στυλ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement